De Australische ontwerper Marc Newson werkt voor de vierde keer samen met het champagnehuis Dom Pérignon. Het resultaat is deze keer een reiskoffer, gemaakt uit polycarbonaat, die de fles beschermt tijdens het transport en tegelijk koel houdt.

Marc Newson verklaart waarom hij zo graag met Dom Pérignon werkt: "Het gaat erom een product van topkwaliteit te ontwerpen, geen wegwerpproduct of gadget. Dom Perignon en ikzelf delen deze filosofie."

In plaats van de legendarische fles opnieuw uit te vinden, wou hij een nieuwe, moderne gevoeligheid meegeven die past in het leven van vandaag, waarin reizen centraal staat. De zichtbare vorm en het speelse silhouet zijn het geheim achter de zwarte luxueuze creatie. "Alsof ik een schaduw van de fles had ontworpen", zo zegt hij. De 'Black Box' werd speciaal ontworpen voor een Dom Pérignon vintage 2000, een klassiek voorbeeld van de dualiteit tussen de bijna vlezige frisheid van het fruit en de reeds bereikte rijpheid.

Marc Newson is één van de meest invloedrijke en veelzijdige designers van deze tijd. Zijn ontwerpen gaan van horloges en fijne juwelen, tot huishoudelijke voorwerpen en meubilair tot restaurants, voertuigen en vliegtuiginterieurs. Creaties van hem zijn te bewonderen in de belangrijkste musea ter wereld, zoals MoMA in New York, The Design Museum in Londen en het Centre Pompidou in Parijs. Maar de 'Black Box' is ontworpen om deel uit te maken van de leefomgeving van de consument. "Hij krijgt steevast een goed zichtbare plaats op mijn schoorsteenmantel thuis!", verklapt Newson.

Aïsa Knockaert

De Australische ontwerper Marc Newson werkt voor de vierde keer samen met het champagnehuis Dom Pérignon. Het resultaat is deze keer een reiskoffer, gemaakt uit polycarbonaat, die de fles beschermt tijdens het transport en tegelijk koel houdt.Marc Newson verklaart waarom hij zo graag met Dom Pérignon werkt: "Het gaat erom een product van topkwaliteit te ontwerpen, geen wegwerpproduct of gadget. Dom Perignon en ikzelf delen deze filosofie." In plaats van de legendarische fles opnieuw uit te vinden, wou hij een nieuwe, moderne gevoeligheid meegeven die past in het leven van vandaag, waarin reizen centraal staat. De zichtbare vorm en het speelse silhouet zijn het geheim achter de zwarte luxueuze creatie. "Alsof ik een schaduw van de fles had ontworpen", zo zegt hij. De 'Black Box' werd speciaal ontworpen voor een Dom Pérignon vintage 2000, een klassiek voorbeeld van de dualiteit tussen de bijna vlezige frisheid van het fruit en de reeds bereikte rijpheid. Marc Newson is één van de meest invloedrijke en veelzijdige designers van deze tijd. Zijn ontwerpen gaan van horloges en fijne juwelen, tot huishoudelijke voorwerpen en meubilair tot restaurants, voertuigen en vliegtuiginterieurs. Creaties van hem zijn te bewonderen in de belangrijkste musea ter wereld, zoals MoMA in New York, The Design Museum in Londen en het Centre Pompidou in Parijs. Maar de 'Black Box' is ontworpen om deel uit te maken van de leefomgeving van de consument. "Hij krijgt steevast een goed zichtbare plaats op mijn schoorsteenmantel thuis!", verklapt Newson. Aïsa Knockaert