Bioweek plaatst van 7 tot en met 15 juni bioproducten in de kijker

Van 7 tot en met 15 juni kun je tijdens de Bioweek 2014 kennismaken met de kracht van bio via talrijke ependeurdagen en activiteiten.

Van 7 tot en met 15 juni organiseert Bioforum vzw een nieuwe editie van de Bioweek, die consumenten in Vlaanderen via meer dan 100 evenementen in contact brengt met biologische landbouwbedrijven, ondernemers en “eerlijke en pure” voeding. “Bio zit duidelijk in de lift in Vlaanderen”, stelt Sabrina Proserpio van Bioforum.

Bioforum, een overkoepelende organisatie die de biosector in Vlaanderen vertegenwoordigt, organiseert sinds een tiental jaar de Bioweek. Via het evenement krijgen consumenten de kans om zich te verdiepen in de manier waarop producenten van bioproducten te werk gaan.

In totaal hebben geïnteresseerden de keuze uit meer dan 100 evenementen, waaronder biomarkten, een biobrunch, bioboerderijen en biologische wijngaarden. Er zijn ook dertien Bioweek ambassadeurs aangesteld, die hun activiteiten zullen tentoonspreiden.

Bio in de lift

“Onze brede werking focust op opvolging van beleid en wetgeving en het bijstaan van de sector in het algemeen, maar we willen met de
Bioweek ook een grote publiekscampagne lanceren naar consumenten toe”, verduidelijkt Sabrina Proserpio. “De populariteit van bioproducten gaat jaar na jaar in stijgende lijn. Er werd in 2013 8 procent meer besteed aan bio en 88 procent van de Vlaamse gezinnen kocht minstens één bioproduct. Toch is de groei gestager dan in de buurlanden.”

Ten opzichte van 2008 is er in Vlaanderen 45 procent meer biologisch areaal, zo bleek eerder uit het jaarrapport biolandbouw 2013. Daarnaast waren er in 2013 319 gecertificeerde biologische bedrijven met samen een oppervlakte van 5.065 hectare. Zo’n 771 hectare is
momenteel in omschakeling.

Geïnteresseerden kunnen alle informatie over de Bioweek en de sector terugvinden op de website www.bioweek.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content