Binnenkort 3D-geprinte snacks via snoepautomaten?

Snackautomaten zijn een handige manier om onderweg een snelle hap mee te grabbelen, maar er is zoveel meer mogelijk met de technologie, schrijft Mashable.

Mashable sprak met VTT, een Fins bedrijf dat eveneens gelooft inde toekomst van snoepautomaten. Hun Technical Research Centre experimenteert op dit moment met machines met ingebouwde 3D-printing technologie die – als alles goed gaat – op aanvraag van de klant gezonde snacks kan printen.

Op de website van VTT kan je lezen dat het bedrijf er eerder al in geslaagd is om snacks gebaseerd op cellulose en gist te printen, en dat het momenteel werkt aan een manier om eiwitten uit zuivel en planten te kunnen printen. “De textuur van de snack is van groot belang wanneer we het hebben over smaakperceptie”, laat VTT weten aan Mashable. De onderzoekers zeggen dat ze ondertussen snacks kunnen maken die ofwel crunchy, ofwel een zachte geltextuur hebben.

Een prototype van de snackautomaat is nog niet beschikbaar, en het bedrijf heeft zichzelf ook geen deadline opgelegd tegen wanneer hun technologie commercieel zou gaan.

Lees ook: in Grenoble kan je kortverhalen uit de automaat halen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content