Bij Steamy Windows in Gent staan heerlijke dumplings op het menu

© Diane Hendrikx

Voor zijn werk reisde beeldend kunstenaar Manor Grunewald samen met zijn vriendin, grafisch vormgeefster Lisa De Brouwere, de hele wereld rond. In San Francisco en New York raakten ze in de ban van dumplings.

Aan hun verblijf in de VS hielden Lisa en Manor zelfs een lichte dumplingobsessie over. Terug in Gent zochten ze tevergeefs naar een restaurant waar het fijne gestoomde hapje een ereplaats op het menu krijgt. Ze besloten er dan maar zelf een uit de grond te stampen: Steamy Windows is het resultaat.

Op de vaste kaart staan zeven dumplings. Lisa en Manor houden niet vast aan de Kantonese dumplings, maar serveren ook gestoomde deeghapjes uit Korea of Vietnam. Onorthodox, maar zeer lekker zijn de toppings die ze op de dumplings serveren: verse kruiden als shiso of aromaten als gefermenteerde zwarte boontjes geven een extra dimensie. Een snelle lunch of een uitgebreid diner? Met de dumplings, gestoomde buns, wisselende suggesties en bijgerechtjes als bimi of paksoi zet je het menu helemaal naar je hand.

Bij Steamy Windows in Gent staan heerlijke dumplings op het menu
© Diane Hendrikx

De drankenkaart biedt ongezoete Japanse groene thee in blik, craftbeer, de sprankelende melkdrank Calpis en binnenkort ook een ruim aanbod sake per glas. Manor proeft en selecteert momenteel een aantal van die bijzondere rijstwijnen. Wat ook op de planning staat voor deze herfst: de opening van een binnentuin waar de gasten ’s winters overdekt kunnen eten. Intussen blijven Lisa en Manor hun eigen artistieke werk combineren met stoommandjes en rijstdeeg kneden. Die combinatie creëert een positieve en creatieve energie, wat Steamy Windows tot een unieke zaak maakt.

Steamy Windows

Hoogpoort 9, 9000 Gent, steamywindows.be

Partner Content