Uit de jaarlijkse Bierbarometer van de Belgische Brouwers blijkt dat 30 procent van de Belgen bier drinkt op restaurant en ook op feestjes en recepties rukt bier verder op. Dat meldt De Standaard.

De Belgische Brouwers organiseren elk jaar een bierbarometer, waarin ze de houding van de Belgen tegenover bier peilen. Heel opvallend is dat jaar na jaar meer Belgen bier boven wijn verkiezen bij bepaalde gelegenheden. In 2007 verkoos nog maar 18 procent bier op restaurant, dit jaar is dat al 30 procent. 'Bier heeft duidelijk zijn plaats verworven als aperitiefdrank, maar ook bij de maaltijd winnen we terrein. Sterrenchefs als Peter Goossens hebben dat gepromoot, en anderen volgen', Sven Gatz, directeur van de Belgische Brouwers in De Standaard.

Nog steeds twee Belgen op de drie drinken hun bier liefst op café, maar ook het thuisverbruik neemt toe. De helft van de respondenten zei dat ze vooral op een terrasje graag bier drinken. Maar tegelijk slaat ook de economische crisis toe. Niet minder dan 73,1 procent van de respondenten zegt dat hij graag thuis bier drinkt omdat dat minder duur is. Vorig jaar was dat nog maar 58 procent, in 2007 50 procent. Wellicht hebben de vele prijsstijgingen van het bier ermee te maken. 'De prijs van koffie of flessenwater is veel meer gestegen dan die van pils, maar blijkbaar ergert de consument zich vooral als het bier duurder wordt. Hetzelfde geldt voor frieten en aardappelen. Het toont wellicht vooral hoe gehecht de Belgen zijn aan hun bier', zegt Gatz. (RDM)

Uit de jaarlijkse Bierbarometer van de Belgische Brouwers blijkt dat 30 procent van de Belgen bier drinkt op restaurant en ook op feestjes en recepties rukt bier verder op. Dat meldt De Standaard. De Belgische Brouwers organiseren elk jaar een bierbarometer, waarin ze de houding van de Belgen tegenover bier peilen. Heel opvallend is dat jaar na jaar meer Belgen bier boven wijn verkiezen bij bepaalde gelegenheden. In 2007 verkoos nog maar 18 procent bier op restaurant, dit jaar is dat al 30 procent. 'Bier heeft duidelijk zijn plaats verworven als aperitiefdrank, maar ook bij de maaltijd winnen we terrein. Sterrenchefs als Peter Goossens hebben dat gepromoot, en anderen volgen', Sven Gatz, directeur van de Belgische Brouwers in De Standaard. Nog steeds twee Belgen op de drie drinken hun bier liefst op café, maar ook het thuisverbruik neemt toe. De helft van de respondenten zei dat ze vooral op een terrasje graag bier drinken. Maar tegelijk slaat ook de economische crisis toe. Niet minder dan 73,1 procent van de respondenten zegt dat hij graag thuis bier drinkt omdat dat minder duur is. Vorig jaar was dat nog maar 58 procent, in 2007 50 procent. Wellicht hebben de vele prijsstijgingen van het bier ermee te maken. 'De prijs van koffie of flessenwater is veel meer gestegen dan die van pils, maar blijkbaar ergert de consument zich vooral als het bier duurder wordt. Hetzelfde geldt voor frieten en aardappelen. Het toont wellicht vooral hoe gehecht de Belgen zijn aan hun bier', zegt Gatz. (RDM)