Op het Countryfestival in Sint-Truiden wordt bier voor het eerst in petflessen geschonken. Daarmee kan het festival uitpakken met een primeur. Dat meldt De Standaard.

Op een muziekfestival wordt wel al eens bier gemorst tijdens het manoeuvreren met pintjes tussen de massa. Een mogelijke oplossing daarvoor is om te werken met flesjes, waarbij er veel minder snel bier gemorst wordt. Brouwerij Martens uit Bocholt stelt daarom, na Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje, nu ook de eigen landgenoten voor aan bier in PET-flessen op festivals.

Het initiatief van de brouwerij kwam er nadat Duitsland in 2003 statiegeld op drankblikjes had ingevoerd. Na een uitgebreid onderzoek stelde de brouwerij nog datzelfde jaar haar eerste bier in plastic flesjes voor, zonder de smaak van de drank te beïnvloeden door het plastic.

De pils in plastic flesjes van 33 cl worden voorgesteld op het allereerste Countryfestival, dat plaatsvindt aan Château de la Motte in Sint-Truiden op 30 en 31 augustus. (RDM)

Op het Countryfestival in Sint-Truiden wordt bier voor het eerst in petflessen geschonken. Daarmee kan het festival uitpakken met een primeur. Dat meldt De Standaard. Op een muziekfestival wordt wel al eens bier gemorst tijdens het manoeuvreren met pintjes tussen de massa. Een mogelijke oplossing daarvoor is om te werken met flesjes, waarbij er veel minder snel bier gemorst wordt. Brouwerij Martens uit Bocholt stelt daarom, na Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje, nu ook de eigen landgenoten voor aan bier in PET-flessen op festivals. Het initiatief van de brouwerij kwam er nadat Duitsland in 2003 statiegeld op drankblikjes had ingevoerd. Na een uitgebreid onderzoek stelde de brouwerij nog datzelfde jaar haar eerste bier in plastic flesjes voor, zonder de smaak van de drank te beïnvloeden door het plastic. De pils in plastic flesjes van 33 cl worden voorgesteld op het allereerste Countryfestival, dat plaatsvindt aan Château de la Motte in Sint-Truiden op 30 en 31 augustus. (RDM)