De uitstekende prijskwaliteitsverhouding in heel wat restaurants bewijst dat gastronomisch dineren niet altijd duur hoeft te zijn. Dat toont de jaarlijkse Bib Gourmand-gids, die traditioneel een week voor de Michelingids wordt uitgegeven.

Het concept is intussen helemaal ingeburgerd: restaurants waar je voor een volledig menu met voor-, hoofd- en nagerecht maximaal 37 euro neertelt, ongeacht de kookstijl en de categorie waarin het eeadres kan ondergebracht worden. Dus van eetkantines tot stijlvolle restaurants (zakelijk of privé, lunch of diner), en van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten. Ook een constante: seizoengebonden ingrediënten spelen er altijd een hoofdrol.

Voor de nieuwe editie schuimden de Michelin-inspecteurs opnieuw de hele Benelux af. Dat leverde dit jaar in totaal 313 lekkere en prijsvriendelijke eetadresjes op, waarvan 43 nieuwkomers. Voor België alleen al telt de gids 165 adressen waarvan 25 nieuwe.

Dit zijn de Belgische nieuwkomers met voortaan het bekende tekentje naast hun naam:

In Vlaanderen

5 Flavors Mmei (Antwerpen)

De Poorterij (Dilsen-Stokkem)

Bodo (Gent)

Au Comptoir (Gierle)

Noah (Kasterlee)

La Bonnotte (Nukerke)

't Vistrapje (Oostende)

Poincarré (Wenduine)

Antonio Morreale (Zaventem)

In Brussel:

Brasserie de la Patinoire

Toucan

In Wallonië:

Les Fines Gueules (Charneux)

Au Tour du Vin (Éghezée)

La Gare d'Hamois (Hamois)

Le P'tit Gaby (Hannuit)

Cadre culinaire (Hoei)

Au Coeur de Lacuisine (Lacuisine)

Le 13 (Libramont)

Bistro n' Home (Luik)

La Fête au Palais (Lustin)

L'Avenue (Nijvel)

La Petite Gayolle (Oisquercq)

Les Terrasses de l'Our (Our)

Mamy Louise (Waterloo)

L'O à la Bouche (Wépion)

De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor een prijs van 17,95 euro (België en Nederland) en 17,44 euro (Luxemburg). (DB)

De uitstekende prijskwaliteitsverhouding in heel wat restaurants bewijst dat gastronomisch dineren niet altijd duur hoeft te zijn. Dat toont de jaarlijkse Bib Gourmand-gids, die traditioneel een week voor de Michelingids wordt uitgegeven. Het concept is intussen helemaal ingeburgerd: restaurants waar je voor een volledig menu met voor-, hoofd- en nagerecht maximaal 37 euro neertelt, ongeacht de kookstijl en de categorie waarin het eeadres kan ondergebracht worden. Dus van eetkantines tot stijlvolle restaurants (zakelijk of privé, lunch of diner), en van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten. Ook een constante: seizoengebonden ingrediënten spelen er altijd een hoofdrol.Voor de nieuwe editie schuimden de Michelin-inspecteurs opnieuw de hele Benelux af. Dat leverde dit jaar in totaal 313 lekkere en prijsvriendelijke eetadresjes op, waarvan 43 nieuwkomers. Voor België alleen al telt de gids 165 adressen waarvan 25 nieuwe. Dit zijn de Belgische nieuwkomers met voortaan het bekende tekentje naast hun naam: In Vlaanderen5 Flavors Mmei (Antwerpen)De Poorterij (Dilsen-Stokkem)Bodo (Gent)Au Comptoir (Gierle)Noah (Kasterlee)La Bonnotte (Nukerke)'t Vistrapje (Oostende)Poincarré (Wenduine)Antonio Morreale (Zaventem)In Brussel:Brasserie de la PatinoireToucanIn Wallonië: Les Fines Gueules (Charneux)Au Tour du Vin (Éghezée)La Gare d'Hamois (Hamois)Le P'tit Gaby (Hannuit)Cadre culinaire (Hoei)Au Coeur de Lacuisine (Lacuisine)Le 13 (Libramont)Bistro n' Home (Luik)La Fête au Palais (Lustin)L'Avenue (Nijvel)La Petite Gayolle (Oisquercq)Les Terrasses de l'Our (Our)Mamy Louise (Waterloo)L'O à la Bouche (Wépion)De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor een prijs van 17,95 euro (België en Nederland) en 17,44 euro (Luxemburg). (DB)