De nieuwe editie van Bib Gourmand Benelux, de restaurantgids die traditioneel enkele weken voor de nieuwe Michelingids wordt uitgebracht, bundelt dit jaar in totaal 261 restaurants. Een record! België levert 23 nieuwe eetadressen en brengt daarmee de teller op 143 restaurants. Nederland heeft 15 nieuwe eethuizen, Luxemburg 5. Het concept van Bib Gourmand is intussen helemaal ingeburgerd. De restaurantgids bundelt elk jaar lekkere, prijsvriendelijke eetadressen, ongeacht de kookstijl: een menu mag maximaal 35 euro kosten (in de hoofdsteden maximaal 36 euro). Dat smakelijk eten geen luxe hoeft te zijn, tonen de 261 restaurants met een Bib Gourmand-onderscheiding in de nieuwe editie.

De Michelin inspecteurs schuimden opnieuw de hele Benelux af op zoek naar (nieuwe) adresjes waar je lekker eten combineert met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook waar het aangenaam tafelen is. Wie een keuken verkiest die streekgebonden en eigentijds is, wordt ook op zijn wenken bediend.

België levert dit jaar 143 restaurants, waarvan 23 nieuwe. Nederland heeft nu 106 eetadressen, waarvan 15 nieuwe. Luxemburg telt 12 restaurant (5 nieuwe).

In ons land is Wallonië met twaalf nieuwkomers het best vertegenwoordigd. Opvallende trend is het aantal zaken die zich specialiseren in wijnen, in combinatie met lekker eten. Zoals Les Vrais Soudeurs uit het Henegouwse Thuin (keuze uit meer dan 200 wijnsoorten) en Mondevino uit het Limburgse Borgloon. In Brussel is het creativiteit troef. Wine in the City in Jette, bijvoorbeeld, dat een wijnwinkel met een restaurant combineert.

Het Groothertogdom Luxemburg laat zich opmerken door zijn traditie, al betekent dat niet dat er stilgestaan wordt. In Nederland is diversiteit het sleutelwoord. Dat gaat van een pure, Napolitaanse keuken die krachtig op smaak wordt gebracht bij Il Campanile in Markelo, tot een heerlijke samensmelting van de Chinese en Japanse keuken bij A-fusion, in het hart van het Amsterdamse Chinatown.

De 'Bib Gourmand Benelux 2014' is te koop vanaf 7 november voor de prijs van € 15,95 (België en Nederland) en € 15,50 (Luxemburg). Op 18 november wordt de Michelingids 2014 gepresenteerd. (DB)

De nieuwe editie van Bib Gourmand Benelux, de restaurantgids die traditioneel enkele weken voor de nieuwe Michelingids wordt uitgebracht, bundelt dit jaar in totaal 261 restaurants. Een record! België levert 23 nieuwe eetadressen en brengt daarmee de teller op 143 restaurants. Nederland heeft 15 nieuwe eethuizen, Luxemburg 5. Het concept van Bib Gourmand is intussen helemaal ingeburgerd. De restaurantgids bundelt elk jaar lekkere, prijsvriendelijke eetadressen, ongeacht de kookstijl: een menu mag maximaal 35 euro kosten (in de hoofdsteden maximaal 36 euro). Dat smakelijk eten geen luxe hoeft te zijn, tonen de 261 restaurants met een Bib Gourmand-onderscheiding in de nieuwe editie. De Michelin inspecteurs schuimden opnieuw de hele Benelux af op zoek naar (nieuwe) adresjes waar je lekker eten combineert met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, maar ook waar het aangenaam tafelen is. Wie een keuken verkiest die streekgebonden en eigentijds is, wordt ook op zijn wenken bediend. België levert dit jaar 143 restaurants, waarvan 23 nieuwe. Nederland heeft nu 106 eetadressen, waarvan 15 nieuwe. Luxemburg telt 12 restaurant (5 nieuwe).In ons land is Wallonië met twaalf nieuwkomers het best vertegenwoordigd. Opvallende trend is het aantal zaken die zich specialiseren in wijnen, in combinatie met lekker eten. Zoals Les Vrais Soudeurs uit het Henegouwse Thuin (keuze uit meer dan 200 wijnsoorten) en Mondevino uit het Limburgse Borgloon. In Brussel is het creativiteit troef. Wine in the City in Jette, bijvoorbeeld, dat een wijnwinkel met een restaurant combineert. Het Groothertogdom Luxemburg laat zich opmerken door zijn traditie, al betekent dat niet dat er stilgestaan wordt. In Nederland is diversiteit het sleutelwoord. Dat gaat van een pure, Napolitaanse keuken die krachtig op smaak wordt gebracht bij Il Campanile in Markelo, tot een heerlijke samensmelting van de Chinese en Japanse keuken bij A-fusion, in het hart van het Amsterdamse Chinatown. De 'Bib Gourmand Benelux 2014' is te koop vanaf 7 november voor de prijs van € 15,95 (België en Nederland) en € 15,50 (Luxemburg). Op 18 november wordt de Michelingids 2014 gepresenteerd. (DB)