De nieuwe editie van Bib Gourmand Benelux, de restaurantgids die traditioneel enkele weken voor de nieuwe Michelingids wordt uitgebracht, bundelt in totaal 251 restaurants in België, Nederland en Luxemburg, waarvan 48 nieuwe.

Een restaurant in de Bib Gourmand onderscheidt zich door een uitstekende prijskwaliteitverhouding en serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam. Het maakt niet uit of het trendy restaurants dan wel kleine bistro's zijn. Op die manier vormt de Bib Gourmand een budgetvriendelijk alternatief voor de bekendere Michelin-gids, die op 26 november in België en Luxemburg verkocht wordt.

De selectie bevat 138 Belgische restaurants in België, waarvan 26 nieuwe; 105 restaurants in Nederland (20 nieuwe) en 8 restaurants in Luxemburg (2 nieuwe).

Belgische selectie

In de selectie met nieuwe Belgische eetdressen zitten restaurants zoals Maza'j in Auderghem dat de traditionele Libanese keuken neerzet in een modern kader. De Aziatische gastronomie wordt ondere andere vertegenwoordigd door Fong Mei in Antwerpen, een Chinees restaurant met een traditionele keuken die rechtstreeks uit Hong Kong komt; en Kokuban, een Japanse noodle bar in Brussel met gevarieerde klantenkring.

Ook nieuwe traditionelere restaurants werden toegevoegd, zoals Brasserie de la Villa in Brussel, het zusje van Villa Lorraine, dat lekkere maaltijden voor een betaalbare prijs serveert in een luxueuze ambiance.

Het voormalige Ardenner sterrenrestaurant Au Gastronome in Paliseul, wist met een nieuw management team en een jonge veelbelovende chef de kwaliteit te verbeteren terwijl de prijzen aantrekkelijk bleven.

Bierliefhebbers moeten volgens de gids De Heeren van Liederkerke in Denderleeuw uitproberen. In dit bierrestaurant is het gerstenat een inspiratiebron voor creatieve gerechten; zowel wat betreft de bereiding als de presentatie. (DB)

De Bib Gourmand 2013 ligt vanaf donderdag 8 november in de winkelrekken en kost 15,95 euro.

De nieuwe editie van Bib Gourmand Benelux, de restaurantgids die traditioneel enkele weken voor de nieuwe Michelingids wordt uitgebracht, bundelt in totaal 251 restaurants in België, Nederland en Luxemburg, waarvan 48 nieuwe.Een restaurant in de Bib Gourmand onderscheidt zich door een uitstekende prijskwaliteitverhouding en serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam. Het maakt niet uit of het trendy restaurants dan wel kleine bistro's zijn. Op die manier vormt de Bib Gourmand een budgetvriendelijk alternatief voor de bekendere Michelin-gids, die op 26 november in België en Luxemburg verkocht wordt.De selectie bevat 138 Belgische restaurants in België, waarvan 26 nieuwe; 105 restaurants in Nederland (20 nieuwe) en 8 restaurants in Luxemburg (2 nieuwe). Belgische selectieIn de selectie met nieuwe Belgische eetdressen zitten restaurants zoals Maza'j in Auderghem dat de traditionele Libanese keuken neerzet in een modern kader. De Aziatische gastronomie wordt ondere andere vertegenwoordigd door Fong Mei in Antwerpen, een Chinees restaurant met een traditionele keuken die rechtstreeks uit Hong Kong komt; en Kokuban, een Japanse noodle bar in Brussel met gevarieerde klantenkring. Ook nieuwe traditionelere restaurants werden toegevoegd, zoals Brasserie de la Villa in Brussel, het zusje van Villa Lorraine, dat lekkere maaltijden voor een betaalbare prijs serveert in een luxueuze ambiance. Het voormalige Ardenner sterrenrestaurant Au Gastronome in Paliseul, wist met een nieuw management team en een jonge veelbelovende chef de kwaliteit te verbeteren terwijl de prijzen aantrekkelijk bleven. Bierliefhebbers moeten volgens de gids De Heeren van Liederkerke in Denderleeuw uitproberen. In dit bierrestaurant is het gerstenat een inspiratiebron voor creatieve gerechten; zowel wat betreft de bereiding als de presentatie. (DB) De Bib Gourmand 2013 ligt vanaf donderdag 8 november in de winkelrekken en kost 15,95 euro.