Bib Gourmand 2012 telt 39 nieuwe restaurants.

De restaurantgids verzamelt alle adressen die een lekkere maaltijd aan een betaalbare prijs aanbieden in België, Nederland en Groothertdogdom Luxemburg.

De restaurantgids Bib Gourmand Benelux 2012 van Michelin bevat een selectie van 242 restaurants, waarvan 39 nieuwe. De gids verzamelt alle adressen die een lekkere maaltijd aan een betaalbare prijs aanbieden in België, Nederland en Groothertdogdom Luxemburg.

Een restaurant in de Bib Gourmand serveert een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert voor maximaal 35 euro, of voor maximaal 36 euro in de hoofdsteden Brussel, Luxemburg en Amsterdam. Op die manier vormt de Bib Gourman een budgetvriendelijk alternatief voor de bekendere Michelin-gids, die vanaf 24 november in België en Luxemburg verkocht wordt.

In de prijsvriendelijke gids staan in totaal 133 Belgische restaurants, waarvan 22 nieuwe adressen. Daarmee is meer dan de helft van het aanbod in de gids Belgisch. Uit Groothertdogdom Luxemburg werden namelijk zeven en uit Nederland 102 eethuizen opgelijst. 25 adressen uit de editie van vorig jaar werden echter geschrapt.

De Bib Gourmand 2012 ligt vanaf woensdag 9 november in de winkelrekken en kost 19,95 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content