Het Amerikaanse tijdschrift Wine Spectator heeft de zogenaamde Jolie-Pitt & Perrin Côtes de Provence Rosé Miraval de 84ste plek in hun lijst van honderd beste wijnen van het jaar gegeven, goed voor de 'beste rosé van de wereld'. Het gaat om een roséwijn die wordt gemaakt door Angelina Jolie en Brad Pitt in samenwerking met de befaamde wijnmakersfamilie Perrin van Château de Beaucastel in de Châteauneuf-du-Paperegio.

Het beroemde sterrenkoppel lanceerde de fles - hun allereerste wijn- in maart. Die werd zo goed bevonden dat de hele voorraad in een mum van tijd was uitverkocht. Het edel vocht wordt gemaakt in het mooie, historische domein Miraval (500 ha) in Correns - in de Var - dat volgens de wijnmakers een uitzonderlijk potentieel heeft. Correns staat onder meer bekend als het eerste dorp in Frankrijk waar volledig biologisch geteeld wordt.

Het domein Miraval is sinds enkele jaren de zomerresidentie van het acteurspaar. Afgelopen zomer lanceerden ze hun eerste witte wijn, in de herfst volgde de eerste rode. (DB)

Het Amerikaanse tijdschrift Wine Spectator heeft de zogenaamde Jolie-Pitt & Perrin Côtes de Provence Rosé Miraval de 84ste plek in hun lijst van honderd beste wijnen van het jaar gegeven, goed voor de 'beste rosé van de wereld'. Het gaat om een roséwijn die wordt gemaakt door Angelina Jolie en Brad Pitt in samenwerking met de befaamde wijnmakersfamilie Perrin van Château de Beaucastel in de Châteauneuf-du-Paperegio. Het beroemde sterrenkoppel lanceerde de fles - hun allereerste wijn- in maart. Die werd zo goed bevonden dat de hele voorraad in een mum van tijd was uitverkocht. Het edel vocht wordt gemaakt in het mooie, historische domein Miraval (500 ha) in Correns - in de Var - dat volgens de wijnmakers een uitzonderlijk potentieel heeft. Correns staat onder meer bekend als het eerste dorp in Frankrijk waar volledig biologisch geteeld wordt. Het domein Miraval is sinds enkele jaren de zomerresidentie van het acteurspaar. Afgelopen zomer lanceerden ze hun eerste witte wijn, in de herfst volgde de eerste rode. (DB)