Beste praline ter wereld is Belgisch

De praline “Balanced” van Belgisch patissier Ryan Stevenson is uitgeroepen tot de beste ter wereld.

De praline “Balanced” van de Belgische patissier Ryan Stevenson is door een internationale jury uitgeroepen tot de beste ter wereld.

De verkiezing van de beste praline was een onderdeel van de World Chocolate Masters die afgelopen week plaatshadden in Parijs. Het thema van deze wereldbeker voor chocolatiers was “haute couture”.

Voor het onderdeel “praline” moesten de deelnemers elk twee

creaties voorstellen. De winnende praline van Stevenson bevat een karamel van calamondin vruchten, met een ganache van tonkabonen en fijne Callebaut Origine Arriba chocolade.

Ryan Stevenson is van oorsprong AustraliĆ«r, maar kwam naar BelgiĆ« “omdat dit nog steeds de bakermat is van de chocolade”. Momenteel werkt hij als patissier bij “Le Saint Aulaye” in Elsene.

Algemeen winnaar van de World Chocolate Masters werd de Japanner Shigeo Hirai.

Belga/AH.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content