Beste groenterestaurants gekend

Het Heuvellandse restaurant ‘In de Wulf’ van Kobe Desramaults en het restaurant van Philippe Fauchet in Saint-Georges-sur-Meuse zijn uitgeroepen tot beste “Benelux Groentenrestaurant 2012”.

De twee winnende restaurants, een Vlaams en een Waals restaurant, werden geselecteerd uit tien genomineerden.

“Het zijn twee totaal verschillende restaurants, ook in de keuken, maar alletwee brengen ze het groentenverhaal zeer succesvol met minstens tweederde groenten of fruit in een maaltijd”, aldus jurylid en groentekok Frank Fol.

“Bij Kobe Desramaults is de keuken meer natuurlijk en puur, en worden er met enkele ingrediënten heel mooie creaties gemaakt. Bij Philippe Fauchet worden er in de keuken meer verschillende groenten creatief gecombineerd tot een zeer lekkere combinatie.”

De winnaars krijgen een vermelding in de nieuwe GaultMillau, een uniek kunstwerk van Arne Quinze en een groene schort met de titel als opschrift.

De andere genomineerden, van ‘hoog niveau’ volgens de jury, waren ‘Gasterij De Gulle Waard’ (Winterswijk), ‘De Eetstee’ (Amersfoort), ‘Vertige des Saveurs’ (Martelange), ‘Vous lé Vous’ (Hasselt), ‘Zeno’ (Brugge), ‘Table d’Amis’ (Kortrijk), ‘Magis’ (Tongeren) en ‘Benoit & Bernard Dewitte’ (Ouwegem).

De verkiezing van Benelux Groenterestaurant wordt sinds 2009 georganiseerd door Frank Fol en GaultMillau. De prijs bekroont restaurants die zich onderscheiden door een belangrijk deel groenten en fruit kwalitatief en kwantitatief op de kaart te plaatsen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content