Beste barman ter wereld is een vrouw

© .

De afgelopen dagen waren erg spannend in de bartending-wereld, want de Diageo World Class – de meest gewaardeerde bartendercompetitie ter wereld – werd vurig uitgevochten in Miami. Onze Belgische afvaardiging Dries Botty presteerde erg goed, maar het is de Franse Jennifer Le Nechet die met de titel World Class Bartender of the Year 2016 gaat lopen.

Jennifer Le Nechet was een van de weinige vrouwelijke deelnemers aan de competitie én is de eerste vrouwelijke bartender ooit die de titel in handen krijgt. Een opmerkelijk gegeven, want tot nu toe grepen vrouwelijke barmannen steevast naast de nominaties en prijzen.

De keuze was voor Le Nechet was evenwel geen gemakkelijke, want de standaard lag dit jaar erg hoog volgens de jury. “Jennifer just nailed it tijdens de Superstar Pool Party,” zo verklaart jurylid Alex Kratena de keuze voor de Française. “Ze toonde toen alle vaardigheden die je wil zien in een goede bartender en haar pop-up bar blies ons helemaal omver. Ze gaf klassieke cocktails een stem punk twist met haar zelfgemaakte emulsies, cola en biologische ingrediënten.”

Wereldwijd schreven 10.000 bartenders zich in voor de wedstrijd en mochten er 56 hun land verdedigen op de internationale finale. Elke proef testte een andere kwaliteit van de bartender: techniek, persoonlijkheid, kennis van sterke dranken en de kunst om onder druk te presteren.

Beste barman ter wereld is een vrouw
© .

Le Nechet is erg vereerd met de historische overwinning. “Deze week heeft me geïnspireerd om de grenzen van smaken te blijven verleggen en om verder te ontdekken hoe alle zintuigen geprikkeld kunnen worden door cocktails. Ik kan niet wachten op de ervaringen die nog voor mij liggen!”

Onze eigen inzending, Dries Botty, eindigde bij de laatste zes. Dat maakt hem de verst gekomen Belg ooit in de competitie: twee jaar geleden haalde Hannah Van Ongevalle van de Knokse cocktailbar The Pharmacy de laatste 12. Herbekijk zijn triomftocht hier. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content