Best verkochte boeken van 2011 zijn kookboeken

© belga

In de algemene boekentop van 2011 staan de twee ‘Dagelijkse kost’-kookboeken van Jeroen Meus helemaal bovenaan. ‘Goe Gebakken’ van Sofie Dumont volgt op plaats drie, voor ‘SOS Piet 5’ van Piet Huysentruyt.

De kookhype in Vlaanderen is duidelijk nog niet voorbij: de vier meest verkochte boeken in Vlaanderen vorig jaar waren kookboeken, met Jeroen Meus als absolute boekenkoning. Kookboeken waren goed voor 12 procent van de totale boekenomzet in 2011. Dat blijkt uit cijfers die sectorfederatie Boek.be donderdag publiceerde.

De twee “Dagelijkse kost”-boeken van Jeroen Meus zijn de twee best verkochte boeken van vorig jaar. “Goe Gebakken” van Sofie Dumont volgt op plaats drie, voor “SOS Piet 5” van Piet Huysentruyt. Opvallend is ook het “kannibalisme” van een klein aantal titels: de twintig best verkochte kookboeken zorgen voor 60 procent van alle kook- en dieetboekenverkopen.

Andere boeken

In de top twintig van de Vlaamse boekenverkoop in 2011 staan behalve vijf kookboeken ook zes stripalbums: vier keer ‘De Kiekeboes’, waarvan de eerste op plaats vijf, en twee keer ‘FC De Kampioenen’.

Slechts twee non-fictieboeken halen de top twintig: ‘Congo’ van David Van Reybroeck en ‘Dag Vlaanderen!’ van RTBF-journalist Christophe Deborsu. Zij staan op respectievelijk plaatsen zestien en twintig. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content