Bereid een mug cake voor je geliefde met Solo

Solo organiseert een grootse Valentijnsactie in Station Brussel- Zuid. Mannen worden uitgedaagd om als Valentijnscadeau zelf een mug cake te bereiden voor hun hartendief. Een origineel Valentijnsgeschenk in slechts tien minuten!

Solo organiseert een grootse Valentijnsactie in Station Brussel- Zuid. Mannen worden uitgedaagd om als Valentijnscadeau zelf een mug cake te bereiden voor hun hartendief. Een origineel Valentijnsgeschenk in slechts tien minuten!

Op vrijdag 14 februari kunnen mannen zich met de hulp van Solo een weg naar het hart van hun geliefde bakken door een lekkere mug cake te bereiden. Dit baksel is na de hype rond cupcakes en whoopie pies de laatste nieuwe baktrend. Het is een cakeje dat je op tien minuten tijd bereidt met behulp van een koffiemok en microgolfoven.

Tussen 13.00 tot 19.00 uur kunnen mannen terecht bij de stand van Solo aan de hoofdingang van station Brussel-Zuid om een mug cake te bereiden voor hun geliefde. Zo hoef je als man toch niet met lege handen thuis te komen.

Mug Cake: snel en lekker

In slechts tien minuten heb je al een lekkere mug cake klaar. Het enige wat je nodig hebt, is beslag, een grote koffiemok en een microgolfoven.

Praktisch: Wanneer? Vrijdag 14 februari 2014 van 13.00 tot 19.00 uur.

Waar? Station Brussel-Zuid : Fonsnylaan 47B, 1060 Brussel, Roltrap perron 11/12

Recept Mug Cake Met Chocolade Ingrediënten voor 1 persoon:

• 40 g donkere chocolade

• 2 1/2 el Solo

• 2 el kristalsuiker

• 2 el zelfrijzende bloem

• 1 ei

Bereiding:

Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een grote koffiemok. Voeg de Solo toe en smelt alles gedurende een halve minuut in de magnetron op 750 W. Roer met een vork zodat alle resterende stukjes chocolade smelten tot een gladde massa.

Voeg de suiker toe en daarna de bloem. Roer na het toevoegen van elk ingrediënt goed door met een vork.

Voeg het ei toe aan de mok en meng krachtig, tot je een mooi glad deeg krijgt.

Bak de mok met inhoud gedurende 1 minuut in de magnetron op 750 W. Controleer de gaarheid met een houten prikker. Als je de cake wilt serveren als moelleux is hij nu klaar. Als je liever een iets vastere structuur hebt, bak de cake dan nog 30 seconden langer. Laat de mug cake 2 minuten rusten voor je hem serveert. Je kan naar wens stukjes walnoot, pecannoot of pistachenoot toevoegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content