Ben & Jerry’s publiceert lijst van bedreigde smaken

© Instagram Ben & Jerry's

Slecht nieuws voor fans van Ben & Jerry’s, want het beroemde ijsmerk kondigde aan dat enkele van haar smaken met uitsterven bedreigd zijn. Wanneer de klimaatopwarming niet tegengehouden wordt, zullen verschillende ingrediënten namelijk amper nog verkrijgbaar zijn.

Dat Ben & Jerry’s erg begaan is met wat er buiten de bedrijfsmuren gebeurt, is al lang geen geheim meer. De ijsfabrikant zet zich bijvoorbeeld al een tijdlang in voor gelijkheid van het huwelijk en fairtrade handel en dus ook tegen de opwarming van het klimaat. Om opnieuw aandacht te vestigen op dat laatste probleem, heeft de producent nu een lijst samengesteld van bedreigde ijssmaken.

Daarop staan onder meer de klassiekers Chocolate Chip Cookie Dough, Half Baked, New York Super Fudge Chunk, Chunky Monkey en Fairly Nuts. De oorzaak van hun bedreigde status? Zowel de productie van cacao als die van noten zal door de klimaatopwarming een flinke knauw krijgen. Onderzoekers stellen dat de cacaoproductie in 2050 met maar liefst 50 % zou kunnen dalen, maar ook notenbomen zouden het moeilijk kunnen krijgen wanneer de temperatuur de hoogte in gaat.

Tenslotte noemt de producent ook koffie als bedreigd ingrediënt, maar daar zouden we in België (op het vlak van Ben & Jerry’s dan toch) weinig van merken: hier bestaat geen koffiesmaak.

Petitie

“De effecten van de klimaatverandering laten zich steeds meer en meer voelen in ons dagelijks leven. Daarom is het belangrijk dat we alles doen wat we kunnen om de wereldwijde uitstoot te verlagen en te werken aan een duurzame toekomst.” Meedoen met Ben & Jerry’s? Door deze petitie kan je hen meehelpen druk uit te voeren op beleidsmakers. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content