Ben & Jerry’s lanceert veganistische versies van hun favoriete smaken

Ben & Jerry Vegan © B&J

Goed nieuws voor veganisten en mensen met een lactose-intolerantie. Ben & Jerry’s brengt lactosevrije smaken op de markt onder de slogan ‘alles behalve de koe’.

‘Jullie daagden ons uit om lactosevrij te gaan en dat hebben we dan ook gedaan,’ bericht Ben & Jerry’s op hun Amerikaanse website. De nieuwe veganistische varianten worden gemaakt met amandelmelk, maar bevatten verder wel alle lekkere toevoegingen die we gewoon zijn van het ijsjesmerk.

De publieksfavorieten Chunky Monkey, Chocolate Fudge Brownie, Coffee Caramel Fudge en Peanut Butter & Cookies werden in een nieuw, lactosevrij jasje gegoten na talloze vragen van ijsjesfans die vanwege allergieën of een veganistische levensstijl niet konden genieten van deze smaken. Zoals steeds bij Ben & Jerry’s zijn de ingrediënten fairtrade. De redactie van Popsugar deed een test en was erg enthousiast over de nieuwe variaties. P.B. & Cookies was hun favoriete nieuwe versie, maar Chunky Monkey kon volgens hen niet tippen aan het origineel. De andere twee werden wel gretig verorberd.

Wij namen uiteraard onmiddellijk onze telefoon in de hand om te polsen wanneer deze nieuwe varianten naar België komen. Helaas konden ze ons nog geen exacte datum geven, maar we kregen wel de tip om de website en Facebookpagina van Ben & Jerry’s in de gaten te houden. De refreshknop begint al tekenen van uitputting te vertonen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content