Belgium Black Time wint prijs op Brusselse cocktailchallenge

Barman Julien Duvivier shakete de meeste smakelijke variant uit zijn beker

De uitdaging van de Black Russian Cocktailchallenge bestond eruit een verrassende variatie te vinden op de cocktailklassieker ‘Black Russian’. Julien Duvivier van het Brusselse hotel Amigo kaapte de eerste prijs weg met zijn cocktail Belgium Black Time.De Brusselse wedstrijd Black Russian Cocktailchallenge werd georganiseerd in het kader van het jaar van de gastronomie Brusselicious 2012. In het Atomium bedachten negen Brusselse barmannen een cocktailvariatie op de cocktailklassieker Black Russian.

De Black Russian, die niet meer weg te denken valt op de menukaart van cocktailbars over de hele wereld, heeft een zeer internationaal karakter. Een Brusselse barman bedacht de cocktailklassieker in 1949 ter ere van Pearl Mesta, de toenmalige Amerikaanse ambassadeur in Luxemburg. Omdat de cocktail gemaakt wordt met wodka en koffielikeur, herinnert hij aan de donkere dagen van de Koude Oorlog in Rusland.

Belgium Black Time is de beste cocktailvariant

De barman van het Brusselse hotel Amigo Julien Duvivier shakete de meeste smakelijke variant op deze cocktailklassieker uit zijn beker. Een centiliter appelsiroop en perzikencrême geven de Black Russian een exotische punch. De zilveren en bronzen medaille waren weggelegd voor achtereenvolgens Ricardo Antunes van hotel be Manos en Logan Moury van hotel Martin’s Château du Lac.

In samenwerking met de Union of Belgium’s Bartenders (UBB), de Food for Tought Association (& Drinks for Fun)en de vzw atomium en met de steun van Visitbrussels bracht de Brussels Hotels Association het cocktailevenement tot een goed einde.(JK)

Het recept van de Belgium Black Time: 2cl koffie, 1 cl Apple pie-siroop, 1cl perzikencrême Marie Brizard, 2cl Ketel 1-wodka schudden in een shaker en opdienen in een Durobor Cancunglas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content