Belgische vissers aangespoord om afval uit zee te halen

© Getty

Het internationale project ‘Fishing for litter’ wil Belgische vissers aanzetten om afval op te vissen en aan wal te brengen.

Om het zwerfvuil in de zee te bestrijden, werken al heel wat Belgische vissers mee aan het internationale recycle-initiatief ‘Fishing for Litter’. Die vissers nemen afval dat ze bij het vissen toevallig bovenhalen mee aan land in plaats van het in zee achter te laten. Eenmaal terug aan land wordt het afval dan verwerkt en gerecycleerd. Zo helpen vissers zelf mee aan de bestrijding van plastic vervuiling van de zee.

Vandaag vond een Fishing for Litter-event plaats exclusief voor alle Belgische vissers en reders, om zo nog meer mensen aan te spreken hun steentje bij te dragen. Op de kaai te Zeebrugge werden alle aanwezigen warm gemaakt om actief deel te nemen aan het Fishing for Litter-project. Tijdens verschillende toelichtingen over Fishing for Litter en via verschillende interactieve activiteiten werden vissers opgeroepen inspanningen te blijven leveren om het afval dat ze in hun netten vinden, mee aan land te brengen.

Vissers konden zich tijdens het event ook aanmelden als fishing for litter ambassadeur. ‘Zo willen we binnen drie jaar dat honderd procent van de vissers meewerken aan het project’, vertelt projectcoördinatie Sander Meyns.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content