De Belgische kok Bart Vandaele is in de Verenigde Staten geselecteerd voor het kookprogramma 'Topchef' dat vanaf november op de beeldbuis verschijnt. Dat meldt de Vrt.

De 42-jarige Vandaele, afkomstig uit Roeselare, is de partner van Vrt-correspondente Greet De Keyser. Hij is al enkele jaren uitbater van het restaurant Belga Café, in Washington, waar vooral specialiteiten uit de Belgische keuken en Belgische bieren op het menu staan.

De opzet van 'Top Chef' is simpel: culinaire opdrachten uitvoeren onder het toeziend oog van een professionele jury uit sector. Er zijn in totaal 20 kandidaten. Elke aflevering wordt een deelnemer naar huis gestuurd. De winnaar van het programma is 125 000 dollar (omgerekend 96 000 euro) rijker.

'Top Chef' is al aan zijn tiende editie toe en wordt uitgezonden door de zender Bravo, onderdeel van NBC Universal. (DB)

De Belgische kok Bart Vandaele is in de Verenigde Staten geselecteerd voor het kookprogramma 'Topchef' dat vanaf november op de beeldbuis verschijnt. Dat meldt de Vrt. De 42-jarige Vandaele, afkomstig uit Roeselare, is de partner van Vrt-correspondente Greet De Keyser. Hij is al enkele jaren uitbater van het restaurant Belga Café, in Washington, waar vooral specialiteiten uit de Belgische keuken en Belgische bieren op het menu staan. De opzet van 'Top Chef' is simpel: culinaire opdrachten uitvoeren onder het toeziend oog van een professionele jury uit sector. Er zijn in totaal 20 kandidaten. Elke aflevering wordt een deelnemer naar huis gestuurd. De winnaar van het programma is 125 000 dollar (omgerekend 96 000 euro) rijker.'Top Chef' is al aan zijn tiende editie toe en wordt uitgezonden door de zender Bravo, onderdeel van NBC Universal. (DB)