De nieuwe fruitprimeur werd in Temse overhandigd aan sterrenchef Wouter van der Vieren van restaurant Clandestino. Hij creëerde enkele innovatieve kiwibesgerechten, waaronder kiwibesmojito of krokant met varken gelakt in kiwibessiroop.

De kiwibes is een kleine kiwisoort, ter grootte van een druif, met een dunne haarloze schil die in zijn geheel en vers gegeten wordt. Voor een bakje van 125 gram met 12 minikiwi's van 2 tot 5 cm die naar verluidt barsten van vitamines C, telt men 2,5 euro neer.

De bessen zijn verkrijgbaar in Colruyt en Spar en de nieuwe vrucht zal ook bij Carrefour en Makro te vinden zijn. (DB)

De nieuwe fruitprimeur werd in Temse overhandigd aan sterrenchef Wouter van der Vieren van restaurant Clandestino. Hij creëerde enkele innovatieve kiwibesgerechten, waaronder kiwibesmojito of krokant met varken gelakt in kiwibessiroop.De kiwibes is een kleine kiwisoort, ter grootte van een druif, met een dunne haarloze schil die in zijn geheel en vers gegeten wordt. Voor een bakje van 125 gram met 12 minikiwi's van 2 tot 5 cm die naar verluidt barsten van vitamines C, telt men 2,5 euro neer. De bessen zijn verkrijgbaar in Colruyt en Spar en de nieuwe vrucht zal ook bij Carrefour en Makro te vinden zijn. (DB)