De recordpoging vindt plaats in het kader van 'Chocolateries', het grootste chocoladesalon van Wallonië dat om de twee jaar georganiseerd wordt in het Luikse Verviers. Het vorige record staat op naam van een Zwitserse bakker die in 2014 een eclair van 503 meter bakte.

De eclair zal nadien in kleinere stukken worden gesneden en verkocht. De opbrengst gaat naar de stad Verviers. Op de website van Chocolateries kan het publiek een doosje reserveren. Elke doos bevat vijf stukjes van de eclair en kost 10 euro. Het chocoladesalon 'Chocolateries' vindt plaats op 23 oktober, van 10 tot 18 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. (Belga)

De recordpoging vindt plaats in het kader van 'Chocolateries', het grootste chocoladesalon van Wallonië dat om de twee jaar georganiseerd wordt in het Luikse Verviers. Het vorige record staat op naam van een Zwitserse bakker die in 2014 een eclair van 503 meter bakte. De eclair zal nadien in kleinere stukken worden gesneden en verkocht. De opbrengst gaat naar de stad Verviers. Op de website van Chocolateries kan het publiek een doosje reserveren. Elke doos bevat vijf stukjes van de eclair en kost 10 euro. Het chocoladesalon 'Chocolateries' vindt plaats op 23 oktober, van 10 tot 18 uur. De toegangsprijs bedraagt 5 euro. (Belga)