"Ik hoopte wel bij de laatste groep te zijn, maar het blijft toch altijd een beetje wonderlijk om je naam te horen vermelden bij de overblijvers", aldus Coertjens, die in het prestigieuze "Peninsula Hotel" in Hong Kong werkt.

Coertjens zegt ook dat de voorbereiding van het huidige concours in Parijs hem drie jaar aan voorbereidingen heeft gekost. Naast België blijven ook de VS, Taiwan, China, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Japan, Denemarken en Italië nog in de running. De wedstrijd kan online live gevolgd worden.

Vrijdag rond 17.30 uur wordt de ultieme winnaar van de wedstrijd van de Beste Chocolatier ter Wereld bekendgemaakt. Die wint een prijs van 5.000 euro, een reis naar een cacaoplantage, een stage bij de school Lenôtre in Parijs, en zijn prijswinnende creatie wordt ook tentoongesteld bij Harrods in Londen.

"Ik hoopte wel bij de laatste groep te zijn, maar het blijft toch altijd een beetje wonderlijk om je naam te horen vermelden bij de overblijvers", aldus Coertjens, die in het prestigieuze "Peninsula Hotel" in Hong Kong werkt. Coertjens zegt ook dat de voorbereiding van het huidige concours in Parijs hem drie jaar aan voorbereidingen heeft gekost. Naast België blijven ook de VS, Taiwan, China, Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Japan, Denemarken en Italië nog in de running. De wedstrijd kan online live gevolgd worden. Vrijdag rond 17.30 uur wordt de ultieme winnaar van de wedstrijd van de Beste Chocolatier ter Wereld bekendgemaakt. Die wint een prijs van 5.000 euro, een reis naar een cacaoplantage, een stage bij de school Lenôtre in Parijs, en zijn prijswinnende creatie wordt ook tentoongesteld bij Harrods in Londen.