Robrecht Wolters, die samen met zijn vrouw het sushirestaurantKo'uzi aan de Antwerpse Sint-Jorispoort runt, is de enige Europeaan in de finale van de Washoku World Challenge, een internationale kookwedstrijd voor niet-Japanse chefs dat zondag 8 december plaatsvindt in Tokio en georganiseerd wordt door het Japanse Ministerie.

Wolters mag het opnemen tegen chefs uit Zuid-Korea, Singapore, China, Sri Lanka, Thailand en de Verenigde Staten. De tien chefs werden geselecteerd uit 106 kandidaten afkomstig uit 21 verschillende landen. Tijdens de finale worden ze beoordeeld op hun affiniteit met de Japanse keuken qua techniek, gezond karakter, smaak, decoratie én originaliteit. Met deze wedstrijd wil de Japanse overheid buitenlandse keukentalenten identificeren en als ambassadeurs van de Japanse keuken uitspelen.

Wolters haalde de finale met een gerecht op basis van varkensvlees dat hij kort marineerde in saké en bier, daarna met miso traag liet garen en paneerde met gepofte boekweit en cacaokruiden die voor de originele toets zorgen. Hij toonde vertrouwdheid en beheersing van Japanse keukentechnieken, oog voor detail en aandacht voor intense smaken én voor het gezondheidsaspect.

De Vlaamse chef wordt in de aanloop naar de finale als een grote chef-kok behandeld: de Japanse televisiezender TV Tokyo volgt hem deze week in ons land, daarna wordt hij door het team opgehaald voor de wedstrijd, en ook tijdens zijn terugkomst volgt de cameraploeg hem op de hielen.

In het voorjaar werd Wolters' vrouw Junko Kawada net tweede tijdens de finale op de World Sushi Cup, ook al in Tokio. Haar 'sushi van tonijn tartaar met de zacht bittere smaak én het fijne parfum van chocolade viel' moest enkel de creatie van een Zweedse chef laten voorgaan. De gerechten in de Antwerpse sushibar vallen duidelijk in de smaak. Van hier tot Tokio. (DB)

Robrecht Wolters, die samen met zijn vrouw het sushirestaurantKo'uzi aan de Antwerpse Sint-Jorispoort runt, is de enige Europeaan in de finale van de Washoku World Challenge, een internationale kookwedstrijd voor niet-Japanse chefs dat zondag 8 december plaatsvindt in Tokio en georganiseerd wordt door het Japanse Ministerie. Wolters mag het opnemen tegen chefs uit Zuid-Korea, Singapore, China, Sri Lanka, Thailand en de Verenigde Staten. De tien chefs werden geselecteerd uit 106 kandidaten afkomstig uit 21 verschillende landen. Tijdens de finale worden ze beoordeeld op hun affiniteit met de Japanse keuken qua techniek, gezond karakter, smaak, decoratie én originaliteit. Met deze wedstrijd wil de Japanse overheid buitenlandse keukentalenten identificeren en als ambassadeurs van de Japanse keuken uitspelen.Wolters haalde de finale met een gerecht op basis van varkensvlees dat hij kort marineerde in saké en bier, daarna met miso traag liet garen en paneerde met gepofte boekweit en cacaokruiden die voor de originele toets zorgen. Hij toonde vertrouwdheid en beheersing van Japanse keukentechnieken, oog voor detail en aandacht voor intense smaken én voor het gezondheidsaspect. De Vlaamse chef wordt in de aanloop naar de finale als een grote chef-kok behandeld: de Japanse televisiezender TV Tokyo volgt hem deze week in ons land, daarna wordt hij door het team opgehaald voor de wedstrijd, en ook tijdens zijn terugkomst volgt de cameraploeg hem op de hielen. In het voorjaar werd Wolters' vrouw Junko Kawada net tweede tijdens de finale op de World Sushi Cup, ook al in Tokio. Haar 'sushi van tonijn tartaar met de zacht bittere smaak én het fijne parfum van chocolade viel' moest enkel de creatie van een Zweedse chef laten voorgaan. De gerechten in de Antwerpse sushibar vallen duidelijk in de smaak. Van hier tot Tokio. (DB)