Belgische cadeaus waar liefhebbers van lekker eten en drinken echt iets aan hebben

Belgische cadeaus waar liefhebbers van lekker eten en drinken echt iets aan hebben
© Gilles Draps

Foraging workshop, budget zelf te bepalen © Gilles Draps

Koop je een cadeautje voor iemand die wel van lekker eten houdt, maar niet als dat gewoon in zijn of haar schoot geworpen wordt? Laat hem of haar de handen uit de mouwen steken en geef een activiteit van Forest To Plate cadeau, waarbij hij of zij leert eetbaar lekkers uit de natuur te herkennen.

Hier te koop.

Ovenpan, Falk, 215 euro © Falk

Het kookmateriaal van Falk is zo degelijk en tijdloos dat het de investering absoluut waard is voor wie graag kookt. Deze ovenpan is een mooie start van een latere collectie en kan zo uit de oven de tafel op. Dat worden mooi geserveerde gratinpatatjes tijdens het volgende kerstfeest.

Hier te koop.

Een abonnement op Our Daily Bottle, vanaf 24,99 of 34,99 euro © Getty Images/iStockphoto

Houdt de persoon op het kaartje dat jij hebt getrokken wel van wijn, maar wil je origineler zijn dan hem of haar gewoon een fles te schenken? Geef dan een abonnement op Our Daily Bottle, waarmee maandelijks een fles rood en wit geleverd wordt aan het adres van de gelukkige en die nog verschillende andere voordelen krijgt. Je kiest zelf de duur.

Hier te koop.

Kopjes Jeroom, The Foodmaker, 30 euro voor set van 5 of 7,5 euro per mug © The Foodmaker

Vorig jaar stak tekenaar Jerom The Foodmaker in een nieuw jasje en ontwierp hij enkele geestige kopjes die je eerder al kon verzamelen. Nu brengt The Foodmaker de kopjes voor het eerst uit in een limited edition collector's pack, waarin je alle vijf designs terugvindt.

Te koop in de vestigingen van The Foodmaker.

Kerel Original limited edition box, tussen 30 en 230 euro © Kerel

De KEREL ORGINAL is een donkerblond biertje, met een zeer zachte, licht zoete smaak. Samen met het bier kan je in de box ook bijzondere extra's geven, zoals het KEREL paspoort (voor levenslange korting) of een tasting in de luchtballon.

Hier te koop.

Zot van de Noordzee, 24,99 euro © .

In Zot van de Noordzee bundelt de man achter visfoodtruck Jean Sur Mer recepten en vist-je-datjes over de zee. Verwacht je daarin niet aan recepten met zalm,; kabeljauw of tonijn, want Jan Kegels wil mensen meer kennis laten maken met échte Belgische vissen.

Hier te koop.

Ontdekkingsmand Migino, 35 euro © Migino

Fijne oliën zijn goud waard voor een thuiskok. Verken daarom zeker het aanbod van het Belgische Migino, dat ook olie perst uit minder voor de hand liggende noten en zaden, zoals pompoenpitten, hennep of deder.

Hier te koop.

Een lessenpakket bij Foodlab Proef © .

Als jouw cadeautjesslachtoffer al alle kookboeken gelezen heeft die er bestaan en elke televisiereeks die nog maar ruikt naar lekker eten verslindt, denk je misschien dat je amper nog iets van waarde kan geven. Fout gedacht! Want bij Foodlab Proef weten de lesgevers altijd nog nét dat tikkeltje meer en nemen ze je me mee naar een nog onbekende culinaire wereld. Een aanrader dus voor wie eender wat wil leren over voedsel, van fermentatie tot trash cooking.

Bekijk hier de aankomende evenementen.

Family Sunday in Graanmarkt 13, vanaf 50 euro © Graanmarkt 13

Geschenkbonnen voor restaurant Graanmarkt 13, op te laden met bedrag tussen 50 en 250 euro en te gebruiken tijdens een gezellige Family Sunday (of ander moment).

Hier te koop.

Chocolade hartjes, Saint Laurent x Marcolini, vanaf 19 euro © Marcolini

Via de kerstboom zeggen dat je iemand graag ziet er bijzonder genoeg vindt om een exclusief cadeau voor uit te zoeken? Dan zit je goed met dit speciale doosje, want ter ere van zijn verblijf in Parijs modewalhalla Colette vroeg ontwerper Saint Laurent aan onze Belgische Pierre Marcolini om een speciale editie te bedenken.

Te koop bij Colette van 27 november tot 20 december.