Belgische butlerschool krijgt erkenning van Brits koningshuis

© Istock

De Brusselse School for Butlers and Hospitality heeft van het Britse City & Guilds een erkenning gekregen.

City & Guilds in Londen is een internationaal bekende organisatie, onder voorzitterschap van prinses Anne, die al meer dan 135 jaar bestaat en opleidingen op een hoog niveau erkent. Opleidingen die erkend willen worden, moeten beantwoorden aan enkele eisen op vlak van administratie en curriculum, en krijgen ook medewerkers van City & Guilds op bezoek.

“Hun evaluatie heeft enkele maanden geduurd, maar sinds kort weten we dat onze opleiding erkend wordt”, laat directeur Vincent Vermeulen aan Belga weten. “Het programma werd verfijnd in samenwerking met de Universiteit van West-Londen en het Savoy-hotel”, zegt Vermeulen. “Lange tijd zijn butlerscholen niet echt erkend, maar dankzij het harde werk van ons team zijn we er nu ook in geslaagd om dit prestigieus certificaat binnen te halen.”

De Brusselse butlerschool wordt door deze certificatie op hetzelfde niveau geplaatst als de butlers van het Britse koningshuis.

De opleiding is een “niveau 3-opleiding”. “Dat bekent dat ze een academisch niveau krijgt, waarin de studenten hun leiderschapskwaliteiten kunnen ontwikkelen”, aldus nog Vermeulen.

De butlerschool biedt twee keer per jaar een vier weken durende opleiding aan. “Studenten die de opleiding willen volgen, moeten eerst door een screening. Deze zeer intensieve opleiding kost net geen 7.000 euro, en daarin behandelen we nog enkele boeiende onderwerpen volgens dit kwaliteitsprogramma. Per opleiding worden tien studenten toegelaten.”

De Brusselse butlerschool is het eerste instituut buiten het Verenigd Koninkrijk dat nu vermeld wordt op de internationale brochure van City & Guilds. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content