Belgische Biertempel in Brussel vanaf 2018

Er komt een Belgische Biertempel in het Brusselse Beurspaleis tegen 2018. Het project moet het Belgische bier bekendmaken bij het internationaal publiek.

Er komt een Belgische Biertempel in het Brusselse Beurspaleis tegen 2018. Het voorstel werd goedgekeurd door het college van de Stad Brussel. De stad en de Federatie van Belgische Bierbrouwers zullen het bierparadijs beheren.

De Biertempel moet ervoor zorgen dat het Beurspaleis het centrum van de Belgische bierbrouwerscultuur wordt. “We hebben niet alleen een internationale reputatie als bierland hoog te houden, maar willen ook ons imago van een sterke knowhow op het vlak van bierbrouwen verstevigen”, zegt Sven Gatz, directeur van de Federatie van Belgische Bierbrouwers.

Met het project wil het stadsbestuur het toerisme in Brussel promoten en het Belgische bier bekendmaken bij internationaal publiek. Uit een enquête blijkt dat een vijfde van de ondervraagden speciaal voor de Biertempel naar Brussel zou komen. Er wordt gerekend op 400.000 potentiële bezoekers per jaar. De Biertempel zou zo ook een van de vijf belangrijkste toeristische attracties van Brussel worden. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content