Belgische bieren in de prijzen

Dertien Belgische bieren schitterden tijdens een internationale bierwedstrijd in Nürnberg.

Dertien Belgische bieren vielen in de prijzen tijdens de internationale European Beer Star-wedstrijd in Nürnberg. De meeste bieren schitterden in de vier categorieën van ‘Belgian Style’.
De Brugse brouwerij De Halve Maan behaalde drie medailles, waaronder twee gouden: voor de donkere Brugse Zot – beste donkere in de categorie ‘Donkere Belgische Stijl’ -, en voor de Straffe Hendrik die de beste Triple was.

De blonde Brugse Zot haalde brons in de categorie Ale. Winnaar hier was de amber Gauloise van Brasserie du Bocq die zijn bruine Gauloise brons zag halen in de categorie Donkere. Het zilver was hier voor de Malheur 12. Zusterbier Malheur 10 haalde brons in de categorie sterk bier van hoge gisting (Strong Ale).

Als specialist in het genre won Dubuisson zilver met zijn amber triple Bush. Winnaar was Omer Traditional Blond van brouwerij Bockor.

Er was ook een tweede plaats voor de blonde Affligem in de categorie Ale en een derde plaats voor de triple in dezelfde categorie waarin de Mechelse brouwerij Het Anker zilver veroverde met zijn Gouden Carolus Triple.

Maes-pils was het enige Belgische bier dat in een andere categorie dan “Belgian Style” bij de jury in de smaak viel. Het kreeg brons in de categorie “European Style Helles/Lager”.

Aan de zesde editie van de bierwedstrijd namen meer dan 800 bieren uit een dertigtal landen deel, met prijzen in 41 verschillende categorieën.

Belga/David Bitoune

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content