Belgische bieren in de prijzen in de VS

© gf

De Belgische bieren sprokkelden op de World Beer Cup vier gouden en drie zilveren medailles bijeen.

De Belgische brouwerijen zijn in de VS, op de World Beer Cup, opnieuw in de prijzen gevallen. De Belgische bieren sprokkelden vier gouden en drie zilveren medailles bijeen.

De World Beer Cup is één van de belangrijkste biercompetities ter wereld. Aan deze editie namen 3.330 bieren van 642 brouwerijen deel. De Belgische bieren scoorden, logischerwijs, goed in de categorie ‘belgian style’. Zo was er goud voor ‘Troubadour Blond’ van brouwerij The Musketeers uit Ursel in de categorie ‘belgian style Blond Ale/Pale Ale’. Zilver in die categorie was er voor ‘Brugse Zot Blond’ van de Halve Maan uit Brugge.

In de categorie ‘Belgian-Style Sour Ale’ was er goud voor de ‘Geuze Mariage Parfait’ van brouwerij Boon uit Lembeek en zilver voor de ‘Oude Geuze Boon’. Ook brouwerij De Proef uit Lochristi kreeg goud voor de ‘Witte Noire Imperial Amber Wheat Ale’ in de categorie ‘Belgian-Style Dark Strong Ale’. Brouwerij Bockor uit Bellegem kreeg goud voor zijn ‘Omer’
in de categorie ‘Belgian-Style Pale Strong Ale’. Zilver was er voor de ‘Rodenbach Vintage’ van brouwerij Palm in de categorie ‘Wood- and Barrel-Aged Sour Beer’.

Belga/D.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content