Belgisch café In de Verzekering tegen de Grote Dorst verkozen tot beste café ter wereld

© iStock

Het Vlaams-Brabantse volkscafé In de Verzekering tegen de Grote Dorst (Eizeringen/Lennik) is het beste café en de op één na beste bierbestemming ter wereld.

In de top-50 van de beste bierbestemmingen ter wereld staan er op dit ogenblik zeven Belgische adressen, één minder dan vorig jaar. De top-5 is identiek aan die van vorig jaar. Restaurant Akkurat uit Stockholm, het beste bierrestaurant ter wereld, voert de wereldranglijst aan, gevolgd door het volkscafé ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ uit het Vlaams-Brabantse Eizeringen. Biercab uit Barcelona en Mikkeler & Friends (Kopenhagen) zijn derde en vierde.

Andere Belgische adressen

Het Antwerpse café Kulminator vervolledigt de top-5. De vijf andere Belgische adressen in de top-50 zijn restaurant De Heeren van Liedekercke (gaat van plaats 15 naar 13), Chez Moeder Lambic Fontainas (van 21 naar 19), brouwerij Cantillon (van 27 naar 24), Chez Moeder Lambic Saint-Gilles (van 28 naar 35), en ’t Brugs Beertje (van 30 naar 33).

In totaal werd aan dertien andere Belgische handelszaken ook een gouden medaille toegekend. Zo vielen in de categorie ‘beste bierrestaurant’ ook Nüetnigenough (Brussel), Le Bier Circus (Brussel), restaurant 3 Fonteinen (Beersel) en Bierbrasserie Cambrinus (Brugge) in de prijzen. De RateBeer Awards worden sinds 2002 uitgereikt. (Belga/LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content