Maandag waren ze nog met 66, maar na een eerste schifting gaan slechts 19 kandidaten door naar de halve finale op het wereldkampioenschap voor sommeliers. Tijdens de wedstrijd wordt niet alleen gepeild naar theoretische kennis of hoe goed de sommeliers in staat zijn een treffende wijn te kiezen bij een bepaald gerecht, maar ook naar hoe ze het verhaal achter de wijn kunnen vertellen.

Voor ons land neemt Antoine Lehebel deel. De chef-sommelier van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon zal zich nu staande moeten houden tijdens een nieuwe resem tests, die onder meer zullen peilen naar zijn kennis over wijn maken en zijn commerciële feel.

Vrijdag weten we wie zich drie jaar lang de beste sommelier ter wereld mag noemen. Tegen dan zullen er maar liefst 5.900 flessen wijn gekraakt zijn.

Maandag waren ze nog met 66, maar na een eerste schifting gaan slechts 19 kandidaten door naar de halve finale op het wereldkampioenschap voor sommeliers. Tijdens de wedstrijd wordt niet alleen gepeild naar theoretische kennis of hoe goed de sommeliers in staat zijn een treffende wijn te kiezen bij een bepaald gerecht, maar ook naar hoe ze het verhaal achter de wijn kunnen vertellen. Voor ons land neemt Antoine Lehebel deel. De chef-sommelier van het Brusselse sterrenrestaurant Bon-Bon zal zich nu staande moeten houden tijdens een nieuwe resem tests, die onder meer zullen peilen naar zijn kennis over wijn maken en zijn commerciële feel. Vrijdag weten we wie zich drie jaar lang de beste sommelier ter wereld mag noemen. Tegen dan zullen er maar liefst 5.900 flessen wijn gekraakt zijn.