Hongarije heeft met chef Szullo Szabina van restaurant Onyx woensdag de finale van de Europese editie van de Bocuse d'Or 2016 gewonnen. Op plaatsen twee en drie eindigden respectievelijk Noorwegen en Zweden. De wedstrijd vond dinsdag en woensdag in Boedapest plaats. Er volgt nog een competitie op wereldniveau en die vindt plaats in Lyon, de thuisstad van de Franse topchef Bocuse, op 24 en 25 januari 2017.

Er zijn 24 deelnemende landen. België staat momenteel op plaats 9 in de Europese competitie en plaatste zich zo voor deelname aan de wereldfinale in januari. Finalist voor ons land is Peter Asaert die bij Belgocatering werkt. Hij had zich in november voor België gekwalificeerd. Bij de internationale jury van 20 topchefs die de gerechten in Boedapest beoordeelden was ook Peter Goossens van Hof Van Cleve. België won nog nooit een wereldfinale, maar werd wel al meermaals tweede en derde. (BELGA/AB)

Hongarije heeft met chef Szullo Szabina van restaurant Onyx woensdag de finale van de Europese editie van de Bocuse d'Or 2016 gewonnen. Op plaatsen twee en drie eindigden respectievelijk Noorwegen en Zweden. De wedstrijd vond dinsdag en woensdag in Boedapest plaats. Er volgt nog een competitie op wereldniveau en die vindt plaats in Lyon, de thuisstad van de Franse topchef Bocuse, op 24 en 25 januari 2017.Er zijn 24 deelnemende landen. België staat momenteel op plaats 9 in de Europese competitie en plaatste zich zo voor deelname aan de wereldfinale in januari. Finalist voor ons land is Peter Asaert die bij Belgocatering werkt. Hij had zich in november voor België gekwalificeerd. Bij de internationale jury van 20 topchefs die de gerechten in Boedapest beoordeelden was ook Peter Goossens van Hof Van Cleve. België won nog nooit een wereldfinale, maar werd wel al meermaals tweede en derde. (BELGA/AB)