Dat de Belgische bieren de meeste prijzen binnen haalden, hoeft niet helemaal te verbazen: ons land stuurde met maar liefst 322 bieren ook de meeste kandidaten in. Al zit het jarenlange vakmanschap er uiteraard ook wel voor iets tussen.

Onze bieren deden het bijvoorbeeld goed in de categorie 'trippels'. Het volledige podium was hier Belgisch gekleurd: goud voor Rangsken van Huisbrouwerij Den Houten Molen uit Essene (Affligem), zilver voor La Guillotine van Brouwerij Huyghe, bekend van Delirium Tremens, uit Melle en brons voor Tripel Kanunnik van Brouwerij Wilderen uit Sint-Truiden.

Gouden, zilveren en bronzen medailles

De Belgische brouwerijen waren uiteindelijk goed voor zeventien gouden medailles. Bijvoorbeeld Hapkin (Alken Maes) kreeg de hoofdprijs bij de sterke blonde bieren en Liefmans Kriek Brut (Duvel Moortgat) werd het beste fruitbier. Palm viel in de prijzen als beste amberbier en Brouwerij Palms dochter Rodenbach won het pleit met de Rodenbach Grand Cru in de categorie van Vlaamse roodbruine bieren. Timmermans Oude Kriek (John Martin) werd dan weer de beste fruitlambiek oude stijl.

De Belgen haalden ook negentien zilveren en veertien bronzen plakken binnen, net als elf speciale vermeldingen. Opvallend: zowel de kleine spelers als de multinationals presteerden goed. AB InBev won bijvoorbeeld zilver met Hoegaarden en brons met Leffe.

Voorts kreeg de Oude Gueuze van de Waals-Brabantse geuzesteker Tilquin de bekroning van Europese revelatie. Feral Vinifera van de Amerikaanse brouwerij Firestone Walker haalde het als revelatie voor het hele concours. Firestone Walker is sinds 2015 in handen van Duvel Moortgat. Voor de wedstrijd proefde een internationale jury begin november in Namen meer dan 1.500 bieren blind. De volgende editie van de 'BBC' vindt plaats in Mechelen.

Dat de Belgische bieren de meeste prijzen binnen haalden, hoeft niet helemaal te verbazen: ons land stuurde met maar liefst 322 bieren ook de meeste kandidaten in. Al zit het jarenlange vakmanschap er uiteraard ook wel voor iets tussen. Onze bieren deden het bijvoorbeeld goed in de categorie 'trippels'. Het volledige podium was hier Belgisch gekleurd: goud voor Rangsken van Huisbrouwerij Den Houten Molen uit Essene (Affligem), zilver voor La Guillotine van Brouwerij Huyghe, bekend van Delirium Tremens, uit Melle en brons voor Tripel Kanunnik van Brouwerij Wilderen uit Sint-Truiden. De Belgische brouwerijen waren uiteindelijk goed voor zeventien gouden medailles. Bijvoorbeeld Hapkin (Alken Maes) kreeg de hoofdprijs bij de sterke blonde bieren en Liefmans Kriek Brut (Duvel Moortgat) werd het beste fruitbier. Palm viel in de prijzen als beste amberbier en Brouwerij Palms dochter Rodenbach won het pleit met de Rodenbach Grand Cru in de categorie van Vlaamse roodbruine bieren. Timmermans Oude Kriek (John Martin) werd dan weer de beste fruitlambiek oude stijl.De Belgen haalden ook negentien zilveren en veertien bronzen plakken binnen, net als elf speciale vermeldingen. Opvallend: zowel de kleine spelers als de multinationals presteerden goed. AB InBev won bijvoorbeeld zilver met Hoegaarden en brons met Leffe. Voorts kreeg de Oude Gueuze van de Waals-Brabantse geuzesteker Tilquin de bekroning van Europese revelatie. Feral Vinifera van de Amerikaanse brouwerij Firestone Walker haalde het als revelatie voor het hele concours. Firestone Walker is sinds 2015 in handen van Duvel Moortgat. Voor de wedstrijd proefde een internationale jury begin november in Namen meer dan 1.500 bieren blind. De volgende editie van de 'BBC' vindt plaats in Mechelen.