Belgen verkiezen een worst op de BBQ

Nu de zomer eindelijk aangebroken is, zullen er ongetwijfeld weer heel wat Belgen de BBQ aansteken.

Nu de zomer eindelijk aangebroken is, zullen er ongetwijfeld weer heel wat Belgen de BBQ aansteken. Uit onderzoek van Campingaz is nu gebleken dat Belgen het liefst een worst, gevolgd door een brochette en kip, op de BBQ leggen. Uit het onderzoek, uitgevoerd bij 300 Belgen en Nederlanders, is verder ook gebleken dat de meerderheid zo’n 6 tot 11 keer per jaar de BBQ aansteekt en dat slechts 38 procent vindt dat een man achter de BBQ hoort te staan.

Gas, elektrisch of houtskool?

Uit het onderzoek bleek ten slotte ook dat de meningen sterk verdeeld zijn over welke soort barbecue we nu dienen te gebruiken. Er waren zowel voorstanders van houtskool-, elektrische of gasbarbecue.

Aanhangers van een gasbarbecue vinden vooral de korte bereidingstijd en de temperatuurregeling een absoluut voordeel. Liefhebbers van een barbecue die op houtskool werkt zien de lage kost dan vooral als een voordeel. Gebruikers van een elektrische barbecue halen voornamelijk het makkelijk schoonhouden en het feit dat je deze BBQ ook binnenshuis kan gebruiken aan als drijfveren om voor dit type BBQ te kiezen. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content