Belg steeds meer verleid door speciaalbieren

De Belg laat zich steeds meer verleiden door het enorme gamma speciaalbieren dat ons landje rijk is.

De Belg laat zich steeds meer verleiden door het enorme gamma speciaalbieren dat ons landje rijk is. Dat blijkt uit de bierbarometer van de Belgische brouwers, waarbij bij 5.000 bierliefhebbers wordt gepeild naar hun drinkgedrag.

Pils blijft de favoriet van de Belgische bierdrinkers, maar boet flink aan populariteit in: van 39,4 procent van de stemmen in 2012 naar 27,3 procent dit jaar. Vooral de regionale bieren doen daar hun voordeel mee (+ 6,7 pct), maar ook de trappistenbieren (+ 3 pct) en de abdijbieren (+ 1,5 pct) vallen steeds meer in de smaak.

Op restaurant dringt bier trouwens wijn steeds meer in de hoek. Al 30 procent van de ondervraagden zegt op restaurant liever bier te drinken dan wijn. Die trend is al enkele jaren bezig. Voor het leeuwendeel van de respondenten blijft bier de favoriete drank als ze onder vrienden zijn, op café of bij feestjes. Bier maakt integraal deel uit van de “Belgische” manier van leven.

De bierliefhebber toont zich solidair met de horecasector, waar het de laatste tijd steeds vaker bijltjesdag is door de crisis en het rookverbod. Liefst driekwart van de ondervraagden vindt dat de overheid maatregelen moet nemen om de cafés te behouden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content