Bekroonde barista Peter Hernou is nieuwe ambassadeur Callebaut

Peter Hernou is de nieuwe Belgische Chocolate Ambassador van Callebaut. Dat kondigde Callebaut aan tijdens de openingsavond van het Salon Du Chocolat in Tour&Taxis Brussel.

Peter Hernou is de nieuwe Belgische Chocolate Ambassador van Callebaut. Dat kondigde Callebaut aan tijdens de openingsavond van het Salon Du Chocolat in Tour&Taxis Brussel.

De wereldkampioen ‘Latte Art’ Peter Hernou laat zijn expertise gelden in het nieuwe gamma van ‘Finest Belgian Hot Chocolate’, een gamma aan warme chocolademelk voor de horeca op basis van Belgische chocoladecallets in zes verschillende smaken. Callebaut kondigt de samenwerking tussen Peter Hernou en Callebaut aan als een antwoord op de stijgende consumentenvraag naar ‘echte warme chocolademelk’. Chocolade bevat meer cacaoboter dan cacaopoeders, waardoor dranken op basis van chocolade een rijkere en vollere smaak krijgen.

Peter Hernou is het jongste lid van de Belgische tak van de Ambassadors Club van Callebaut. De overige ambassadeurs zijn driesterrenchefs Peter Goossens en Geert Van Hecke, chef-kok Lieven Lootens, chocolatiers David Maenhout en Bart Van Cauwenberghe, patissier Marc Ducobu en patissier chocolatier Jean-Philippe Darcis. De chocoladeambassadeurs van Callebaut hebben elk hun eigen expertise die ze tijdens handelsbeurzen, speciale cursussen, demonstraties en seminaries delen met vakmensen in de chocoladebranche en aan de dag leggen bij nieuwe productontwikkelingen met Callebaut chocolade.

Koffie en chocolade: heerlijke combinatie

‘Ik wil Belgische chocoladeprofessionals tonen dat koffie en chocolade een ‘match made in heaven’ zijn’, vertelt Peter Hernou als kersverse Chocolate Ambassador van Callebaut. Als drievoudig Belgisch- en wereldkampioen ‘Latte Art’ en auteur van het werk ‘Best in the World Coffee Book; Latte Arte’ is Hernou de geschikte kandidaat om de combinatie van chocolade en koffie aan te prijzen.

‘Callebaut is een van de weinige overblijvende chocolademakers die zelf cacaobonen selecteert, roostert en vermaalt tot een unieke chocolademassa en de nodige kennis doorgeeft, een filosofie waarin ik mezelf helemaal kan vinden. Het is een filosofie die ik ook steeds tracht over te brengen tijdens de vele trainingen die we houden,’ licht de barista toe. (LP)

Callebaut produceert al sinds 1911 chocolade in het hart van België voor chocolatiers, patissiers en andere ambachtelijke chocoladebewerkers. Ze produceren de chocolade steeds van boon tot eindproduct. Het complete ‘Finest Belgian Hot Chocolate’ concept bestaat uit een luxueuze ‘Hot Chocolate Treasure Chest’ om het product te presenteren aan consumenten, zakjes met echte Belgische chocoladecallets in zes verschillende smaken, een hittebestendig Callebaut glas en een kleine garde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content