Slecht nieuws voor wie al eens binnenstapte in café Amedee. Op 16 maart sluit de legendarische bruine kroeg in de Leuvense Muntstraat onherroepelijk de deuren.

De vzw die de kroeg uitbaat kan de forse verhoging van de
huurprijs die de eigenaar vanaf 31 maart wil doorvoeren niet betalen. In een mededeling kondigt de vzw aan "dat het plannen smeedt om de herinnering aan het café en zijn in 2009 overleden uitbater Lucas Van Langendonck op andere manieren in ere te houden".

Uniek aan dit café, dat Van Langendonck in 1983 opende, is de combinatie van klassieke muziek, gezelschapsspelen en stevige bieren. Terwijl de meeste cafés in Leuven hun interieur de afgelopen decennia moderniseerden bleef Amedee als vanouds een bruine kroeg.

Sinds februari 2010 baatte de vzw Amedee het café uit in de geest van de stichter en organiseerde er onder andere concerten, lezingen en operavoorstellingen. Op 16 maart zal er live muziek in de Muntstraat weerklinken en een bekende gasttapper achter de toog plaatsnemen. (Belga/DB)

Slecht nieuws voor wie al eens binnenstapte in café Amedee. Op 16 maart sluit de legendarische bruine kroeg in de Leuvense Muntstraat onherroepelijk de deuren. De vzw die de kroeg uitbaat kan de forse verhoging van de huurprijs die de eigenaar vanaf 31 maart wil doorvoeren niet betalen. In een mededeling kondigt de vzw aan "dat het plannen smeedt om de herinnering aan het café en zijn in 2009 overleden uitbater Lucas Van Langendonck op andere manieren in ere te houden". Uniek aan dit café, dat Van Langendonck in 1983 opende, is de combinatie van klassieke muziek, gezelschapsspelen en stevige bieren. Terwijl de meeste cafés in Leuven hun interieur de afgelopen decennia moderniseerden bleef Amedee als vanouds een bruine kroeg. Sinds februari 2010 baatte de vzw Amedee het café uit in de geest van de stichter en organiseerde er onder andere concerten, lezingen en operavoorstellingen. Op 16 maart zal er live muziek in de Muntstraat weerklinken en een bekende gasttapper achter de toog plaatsnemen. (Belga/DB)