Voor 4:

150 g tarwebloem

5 dl spuitwater

1 ei

1 el bakpoeder

peper en zout

2 witte uien

2 rode uien

12 stuks lente-ui

Voor de remouladesaus:

6 el verse mayonaise

1 el mosterd

5 el fijngehakte verse groene kruiden (kervel, peterselie, dragon)

2 el fijne brunoise (dobbelstenen) van augurkjes

1,5 el kappers

3 fijngehakte ansjovisfilets op olie

Maak eerst de saus: meng alle ingrediënten tot een homogene saus en zet in de ijskast.

Meng voor het beslag de bloem met het water, het ei en het bakpoeder. Kruid met peper en zout.

Snij de uien in ringen van 1 cm dik en maak de lente-uitjes schoon maar laat ze in hun geheel. Dompel onder in het beslag en frituur goudbruin in hete olie van 180°C. Laat uitlekken en serveer met de saus.

Voor 4:150 g tarwebloem5 dl spuitwater1 ei1 el bakpoederpeper en zout2 witte uien2 rode uien12 stuks lente-uiVoor de remouladesaus:6 el verse mayonaise1 el mosterd5 el fijngehakte verse groene kruiden (kervel, peterselie, dragon)2 el fijne brunoise (dobbelstenen) van augurkjes1,5 el kappers3 fijngehakte ansjovisfilets op olieMaak eerst de saus: meng alle ingrediënten tot een homogene saus en zet in de ijskast.Meng voor het beslag de bloem met het water, het ei en het bakpoeder. Kruid met peper en zout.Snij de uien in ringen van 1 cm dik en maak de lente-uitjes schoon maar laat ze in hun geheel. Dompel onder in het beslag en frituur goudbruin in hete olie van 180°C. Laat uitlekken en serveer met de saus.