Topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen zullen op 14 januari het startschot geven voor Lay's 'Maak Je Smaak-The Battle'. Het winnende idee zal in 2014 als Limited Edition in de rekken liggen.

Vanaf maandag 14 januari 2013 tot 3 maart 2013 daagt het Amerikaanse chipsmerk Lay's België opnieuw uit met hun 'Maak Je Smaak - The Battle' waarin Belgen op zoek kunnen gaan naar een nieuw smaakidee. In de smaakjury zullen topchefs Kwinten De Paepe en, de enige vrouwelijke sterrenchef van België, Arabelle Meirlaen, zetelen als lokale experten. Naast de 2 topchefs kan ook de grootste Lay's-fan in België in de smaakjury zetelen om de top-5 smaken uit te kiezen. De wedstrijd heeft als doel om een creatieve en nooit eerder geziene chipssmaak te creëren van, voor en door Belgen.

Via lays.be of facebook.com/LaysBelgium kunnen alle Belgen hun originele smaakideeën ingeven, deze motiveren en een originele strijdleuze bedenken. Ook wil het merk het Belgische publiek nog meer inspraak geven dan in de vorige editie van 2011. Via online 'battles' in de Lay's-boksarena zullen de Belgen niet alleen de top-1000 bepalen, ook mogen zij uit de top-5 van de smaakjury minstens 1 van de 2 finalisten kiezen. Er valt bovendien ook wat geld te rapen met deze wedstrijd. De bedenk(st)er van de winnende smaak zal namelijk beloond worden met 25.000 euro en 1% van de omzet van de Limited Edition voor maximaal 1 jaar.

Tips van Kwinten en Arabelle

Kwinten De Paepe, chef van het Leuvense toprestaurant 'Trente', kreeg in 2011 een plaatsje in de Gault Millau als Vlaamse Topchef van het jaar en werd verkozen tot meest innovatieve chef door 'The Flemish Primitives'. Als jurylid voor Lay's 'Maak Je Smaak' kijkt hij naar simpele smaken van eigen bodem: 'We hebben genoeg exotische chipssmaken in het rek, verras mij met een smaak die jij en ik kunnen bereiden met seizoensgeboden producten uit mijn tuin.'

Arabelle Meirlaen, eigenaar van het sterrenrestaurant "Li Cwerneu" in Huy, is de enige vrouwelijke sterrenchef in België en staat bekend om haar 'intuïtieve keuken'. Ook Arabelle gebruikt graag producten uit eigen regio. De vrouwelijke topchef is fan van humor en emotie in gerechten en geeft de deelnemers dan ook het volgende als raad mee: ' Verras mij met goede, knapperige, liefdevolle smaken die emotie oproepen. Een tip hiervoor: verwerk geuren en kleuren in je smaakidee zodat al mijn zintuigen direct geprikkeld zijn'. Volle smaken worden aangemoedigd, maar let op dat ze niet te overweldigend zijn.

Grootste Laysfan?

Als jij als Laysfan in de smaakjury wilt zetelen kan je je inschrijven via facebook.com/LaysBelgium. Probeer Lays te overtuigen van je enthousiasme door een creatieve motivatie in te zenden via de wedstrijdapp op de Facebookpagina en maak kans op een plaatsje in de jury.

(LP/Bebble)

Topchefs Kwinten De Paepe en Arabelle Meirlaen zullen op 14 januari het startschot geven voor Lay's 'Maak Je Smaak-The Battle'. Het winnende idee zal in 2014 als Limited Edition in de rekken liggen. Vanaf maandag 14 januari 2013 tot 3 maart 2013 daagt het Amerikaanse chipsmerk Lay's België opnieuw uit met hun 'Maak Je Smaak - The Battle' waarin Belgen op zoek kunnen gaan naar een nieuw smaakidee. In de smaakjury zullen topchefs Kwinten De Paepe en, de enige vrouwelijke sterrenchef van België, Arabelle Meirlaen, zetelen als lokale experten. Naast de 2 topchefs kan ook de grootste Lay's-fan in België in de smaakjury zetelen om de top-5 smaken uit te kiezen. De wedstrijd heeft als doel om een creatieve en nooit eerder geziene chipssmaak te creëren van, voor en door Belgen. Via lays.be of facebook.com/LaysBelgium kunnen alle Belgen hun originele smaakideeën ingeven, deze motiveren en een originele strijdleuze bedenken. Ook wil het merk het Belgische publiek nog meer inspraak geven dan in de vorige editie van 2011. Via online 'battles' in de Lay's-boksarena zullen de Belgen niet alleen de top-1000 bepalen, ook mogen zij uit de top-5 van de smaakjury minstens 1 van de 2 finalisten kiezen. Er valt bovendien ook wat geld te rapen met deze wedstrijd. De bedenk(st)er van de winnende smaak zal namelijk beloond worden met 25.000 euro en 1% van de omzet van de Limited Edition voor maximaal 1 jaar. Tips van Kwinten en ArabelleKwinten De Paepe, chef van het Leuvense toprestaurant 'Trente', kreeg in 2011 een plaatsje in de Gault Millau als Vlaamse Topchef van het jaar en werd verkozen tot meest innovatieve chef door 'The Flemish Primitives'. Als jurylid voor Lay's 'Maak Je Smaak' kijkt hij naar simpele smaken van eigen bodem: 'We hebben genoeg exotische chipssmaken in het rek, verras mij met een smaak die jij en ik kunnen bereiden met seizoensgeboden producten uit mijn tuin.' Arabelle Meirlaen, eigenaar van het sterrenrestaurant "Li Cwerneu" in Huy, is de enige vrouwelijke sterrenchef in België en staat bekend om haar 'intuïtieve keuken'. Ook Arabelle gebruikt graag producten uit eigen regio. De vrouwelijke topchef is fan van humor en emotie in gerechten en geeft de deelnemers dan ook het volgende als raad mee: ' Verras mij met goede, knapperige, liefdevolle smaken die emotie oproepen. Een tip hiervoor: verwerk geuren en kleuren in je smaakidee zodat al mijn zintuigen direct geprikkeld zijn'. Volle smaken worden aangemoedigd, maar let op dat ze niet te overweldigend zijn. Grootste Laysfan?Als jij als Laysfan in de smaakjury wilt zetelen kan je je inschrijven via facebook.com/LaysBelgium. Probeer Lays te overtuigen van je enthousiasme door een creatieve motivatie in te zenden via de wedstrijdapp op de Facebookpagina en maak kans op een plaatsje in de jury. (LP/Bebble)