Bartel Van Riet kweekt eigen komkommer voor World Gin Day

© gf

Groen-expert en tv-bekendheid Bartel Van Riet kweekte voor ginmerk Hendrick’s Belgische komkommers volgens de regels van de kunst. Inzet: een perfecte gin-tonic, naar aanleiding van World Gin Day.

Ginliefhebbers hebben 13 juni met stift gemarkeerd in hun agenda, want dan vindt in Antwerpen het allereerste ginfestival plaats, naar aanleiding van World Gin Day. Voor de gelegenheid wordt Cargo Zomerbar – Park Spoor Noord – de place to be om de hipste drank van het moment te vieren.

Speciaal voor de feestdag ging ginmerk Hendrick’s in zee met Vlaanderens meest begeerde tuinman Bartel Van Riet. De groen-expert en tv-bekendheid ging de uitdaging aan om volgens de regels van de kunst een Belgische komkommer te telen voor een perfecte gin-tonic. Wie de groen-expert een beetje kent, weet dat hij dat met vakmanschap en volle overgave doet.

‘Bij het telen van groenten ga je op zoek naar de ideale verhouding tussen de nodige componenten. Een mixologist doet eigenlijk net hetzelfde door steeds opnieuw de perfecte combinatie van verschillende aroma’s te serveren’, aldus Van Riet. ‘Een komkommer kweken is voor mij dus een beetje gelijk aan het maken van een gin-tonic maar dan in de natuur.’ Het resultaat ligt deze week in de winkel.

Wie er groene goesting van krijgt, kan zich vanaf 10 september haasten naar de vijf onderstaande verkooppunten waar je de ongewone komkommer gratis meekrijgt bij aankoop van een fles Mr. Hendrick’s, zolang de voorraad strekt.

Tijdens het Antwerpse ginfestival kun je de hele dag chillen, swingen of gezellig bijpraten met een cocktail (of twee, of drie) in de hand, te kiezen uit meer dan 100 gins. Foodtrucks zijn er om de honger de stillen, en dj’s om het feest compleet te maken. Tussendoor kan je workshops en tastings meepikken. (DB)

Verkooppunten: ROB (Woluwelaan 28, Sint-Pieters-Woluwe), G&T shop (De Burburestraat 17, Antwerpen), Bacchus (Lippenslaan 13, Knokke-Heist), Lambrecht Wijnen (Kortijksesteenweg 265, Sint-Martens-Latem) en Corman – Collins (Rue de Verviers 76, Battice).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content