Bart De Pooter is chef van het jaar

De culinaire gids GaultMillau heeft Bart De Pooter benoemd tot chef van 2012. Zijn restaurant ‘De Pastorale’ in Reet behaalt dit jaar voor het eerst een score van 18 op 20.

De jury van GaultMillau Belux lauwert De Pooter omwille van zijn passie voor esthetiek en zijn respect voor het product. De keuze voor meer eenvoud en respect voor de grondstof is een trend die zich dit jaar in meerdere restaurants doorzet. “We zien een beweging van de moleculaire naar de echte keuken”, zegt directeur Philippe Limbourg. “Die twee hoeven volgens ons ook niet tegenover elkaar te staan, de klassieke en de moderne keuken kunnen in elkaar overvloeien.”

Het Hof Van Cleve blijft de absolute top in België volgens GaultMillau. Het restaurant van chef Peter Goossens krijgt als enige een score van 19,5 op 20. Het wordt gevolgd door ‘Comme Chez Soi’ en ‘Sea Grill’, die beide 19 op 20 krijgen.

In de categorie 18 op 20 zijn er dit jaar drie nieuwkomers: ‘De Jonkman’ in Brugge, ”T Fornuis’ in Antwerpen en ‘De Pastorale’ in Reet.

GaultMillau bekroont elk jaar ook drie jonge topchefs. Deze keer gaat de trofee naar Dimitry Lysens van ‘Magis’ in Tongeren, Thomas Locus van ‘Bistro Margaux’ in Sint-Martens-Bodegem en Pierre Massin van ‘Chai Gourmand’ in Gembloers.

De sommelier van het jaar is Marc Leveau van ‘Le Pilori’ in Ecaussinnes. Gontran Buyse van ‘Va Doux Vent’ in Brussel is gastheer van het jaar. GaultMillau 2012 ligt vanaf maandag in de winkel voor 27 euro. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content