Bart De Pooter haalt buitenlands topchefs naar Brusselse WY

Tweesterrenchef Bart De Pooter gaat maandelijks een buitenlandse topchef uitnodigen in zijn Brusselse restaurant WY.

Bart De Pooter van tweerestaurant Pastorale in Reet gaat dit najaar elke maand een buitenlandse topchef uitnodigen in zijn Brusselse restaurant WY. Bedoeling is om er samen één dag door te brengen in de open keuken en de gasten te verwennen met een uitgebreide lunch en diner.

In totaal komen zes unieke gerechten op tafel volgens een vast patroon: Bart De Pooter zorgt voor de hapjes, daarna bereidt elke gastchef drie gangen gevolgd door drie gerechten van De Pooter, waaronder een eigen creatie met hetzelfde ingrediënt.

Xavier Pellicer, de voormalige driesterrenchef van El Raco de Can Fabes in Barcelona, mag op zaterdag 28 september de spits afbijten. Op het menu staat onder andere entrecôte van Holsteinrund, die dus een aparte bereiding van beide chefs krijgt.

De andere chefs die door De Pooter werden uitgenodigd zijn de Parijse chef Benallal Akrame, de Zweedse topchef Mathias Dahlgren van het gelijknamige tweesterrenrestaurant in Stockholm, de Nederlandse tweesterrenkok Jacob Jan Boerma (De Leest), de Engelsman Alyn Williams (The Westbury) en de Portugese chef Nuno Mendes van het populaire Londense sterrenstaurant Viajante. (DB)

Een zesgangenmenu kost €72; inclusief dranken betaal je €125. Plaatsen kunnen gereserveerd worden via restaurant WY, tel.: 02/400.42.63.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content