Barbecue Academy opent nieuwe school vlakbij Leuven

BBQ Academy, de grootste barbecueschool van Vlaanderen, opent een nieuwe vestiging in Winksele.

In Winksele, vlakbij Leuven, opent de BBQ Academy een nieuwe barbecueschool. Vanaf 17 oktober kunnen barbecueliefhebbers en hobbykoks verschillende opleidingen volgen, de knepen van het vak aanleren of verder ontwikkelen.

‘Tijdens de workshops leren wij de beginners omgaan met zowel houtskool-, gas- en houtbarbecues als elektrische barbecuetoestellen en smokers. Ook de voordelen van elk toesteltype worden haarfijn uitgelegd’, zegt BBQ-masterchef Pierre Hacha. Naast basistechnieken wordt er ook aangeleerd hoe je zelf culinaire hoogstandjes op de grill tovert. ‘Wie verfijnde gerechten op de barbecue wil leren bereiden, is bij ons aan het juiste adres’, aldus Hancha.

Net zoals in de andere vestigingen, in Gavere en Sint-Niklaas, kunnen ook professionals (uit de voedingssector, tuincentra, doe-het-zelfzaken,..) er een specifiek programma volgen. Aan het einde van de workshop krijgt elk cursist een getuigschrift. Ge├»nteresseerden kunnen er ook barbecuebenodigdheden – toestellen en klein keukenmateriaal – kopen.

De BBQ Academy, opgericht door Tom De Jaeger en Koen Maes, is de grootste barbecueschool van Vlaanderen. Hancha, die instaat voor het dagelijkse beheer, is geen onbekende in het barbecuemilieu. In 2003 was hij lid van het team dat in Jamaica wereldkampioen BBQ werd. (DB)

Adres: BBQ Academy Leuven, Klein Dalenstraat 45, 3020 Winksele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content