Bar Umamido opent nieuw restaurant in hartje Brussel

© gf

De Japanse noedelbar Umamido breidt uit met een nieuw eetadres in hartje Brussel. Ook nieuw op de kaart: ‘ramen burger’

Ramennoedels zijn hot. Expert Guy Quirynen kan er van meespreken. Na zijn bars in Elsene en twee adressen in Antwerpen, opent hij een vierde restaurant, aan de trendy Sint-Katelijneplein in het centrum van Brussel.

Bar Umamido opent nieuw restaurant in hartje Brussel
© gf

Het Japans georiënteerde eethuisje met Chinese, Koreaanse en Belgische invloeden kreeg hetzelfde vrij minimalistische interieur als de andere zaken. Wel nieuw, op de menukaart, is de ramen-burger. Een tijdelijke burger gevuld met de specialiteit van het huis, komt er naar verluidt op verzoek van de klanten.

Quirynen is gepassioneerd door de smaken uit het land van de rijzende zon. Ze vormen voor hem een filosofie. In Umamido kookt hij met passie en vertaalt hij die levensvisie naar het bord of in een kom. Telkens met kwaliteitsproducten.

Op de kaart staan authentieke Japanse lekkernijen zoals huisgemaakte kimchi (gefermenteerde pikante groenten), gyozas (Japanse ravioli met kip en groentjes die je zowel kunt stomen als bakken), gestoomde pork buns (met buik spek, gepekelde komkommer en een pikante saus), miso (pasta van gefermenteerde soya bonen) of gestoomde Edamame (jonge sojabonen).

Quirynen heeft plannen voor nog meer Umamido’s. Binnenkort zijn ook Gent en Brugge aan de beurt. (DB)

Adres: Sint-Katelijneplein 1 1000 Brussel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content