Bar Nine: Nieuwe cocktailbar/restaurant in Leuven

© gf

Cocktailfanaten hebben in hartje Leuven een nieuw adres om uit te proberen: Bar Nine, met creaties bedacht door de Antwerpse meestermixoloog Manuel Wouters. Foodies kunnen er ook lunchen en dineren.

Bar Nine: Nieuwe cocktailbar/restaurant in Leuven
© gf

Het nieuwe Leuvense adres Bar Nine, op de plek waar voordien het bekende restaurant Ming Dynasty was ondergebracht, wil zich onderscheiden als een totaalconcept. De eigenaars, zaakvoerster Changying Wu en Pak Peh-Fo, bleven dezelfde, maar ze gooien het deze keer over een andere boeg. In de eerste plaats met tientallen cocktails op de kaart: stuk voor stuk creaties bedacht door Manuel Wouters, de bekende bartender en eigenaar van de Antwerpse bar Sips.

Wie hem van nabij volgt, weet dat hij bijzonder creatief uit de hoek kan komen. Zijn credo: een goede cocktail heeft drie dimensies, namelijk smaak, geur en kleur. Om ze volgens de regels van (zijn) kunst te bereiden en serveren, heeft hij het personeel opgeleid.

Bar Nine: Nieuwe cocktailbar/restaurant in Leuven
© gf

In Bar Nine worden zijn recepten nauwkeurig opgevolgd door man des huizes Raymond de Zeeuw. De uitgebreide kaart vermeldt zowel oerklassiekers – denk Caipirinha en Singapore Sling -, als klassiekers met een twist zoals een Lavender Margherita en een Ginger Mojito, en een breed gamma aan gins. Ze kunnen geconsumeerd worden aan de bar, aan de hoge tafels of in de lage loungy zetels, in een vernieuwd interieur dat een hedendaagse en trendy look kreeg.

Bar Nine: Nieuwe cocktailbar/restaurant in Leuven
© gf

Wie de benen wil losgooien, kan dat op de beats van dj’s die donderdag, vrijdag en zaterdag in de late avond door de woofers galmen.

Bar Nine is ook een plek waar ’s middags en ’s avonds de honger kan gestild worden met seizoensgebonden gerechten en Vlaamse kost: van salades en hamburgers tot balletjes in tomatensaus, steak of varkenswangetjes. Een adres om uit te proberen.

Bar Nine, Oude Markt 9, 3000 Leuven, 016-29.20.20, info@bar-nine.be. Openingsuren : Doorlopend open vanaf 11 uur. Lunch van 12 tot 14.30 uur. Diner van 18 tot 22 uur. Sluitingsdag: dinsdag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content