De naam laat het al vermoeden : in deze bar wordt aan upcycling gedaan. Deze zomer opende in Gent tussen de oude fabrieken aan Dok Noord een pop-upcafé waar de meubels gebricoleerd zijn met hergebruikte materialen. In de industriële tuin kun je naar concerten luisteren, van cocktails nippen, straattheater kijken of petanque spelen.

Door de samenwerking met jonge initiatieven zoals Rooffood (kweekt groenten op Gentse daken) of Gent Brouwt (collectief van lokale brouwers) hangt er een eigenzinnig sfeertje. De organisator, de nieuwe vzw Totum, gaat op jacht naar wilde en weinig bekende locaties in Gent om ze een metamorfose te geven. Bar Bricolage is hun eerste project. Ze wil op die manier nutteloze leegstand in de stad aankaarten. (VH)

Tot 6 oktober, Chinastraat 1, Gent.

Totum
© Totum
Totum
© Totum
De naam laat het al vermoeden : in deze bar wordt aan upcycling gedaan. Deze zomer opende in Gent tussen de oude fabrieken aan Dok Noord een pop-upcafé waar de meubels gebricoleerd zijn met hergebruikte materialen. In de industriële tuin kun je naar concerten luisteren, van cocktails nippen, straattheater kijken of petanque spelen. Door de samenwerking met jonge initiatieven zoals Rooffood (kweekt groenten op Gentse daken) of Gent Brouwt (collectief van lokale brouwers) hangt er een eigenzinnig sfeertje. De organisator, de nieuwe vzw Totum, gaat op jacht naar wilde en weinig bekende locaties in Gent om ze een metamorfose te geven. Bar Bricolage is hun eerste project. Ze wil op die manier nutteloze leegstand in de stad aankaarten. (VH)Tot 6 oktober, Chinastraat 1, Gent.