Balls & Glory, het verfijnde en eigenzinnige "gehaktballenrestaurant" van televisiekok Wim Ballieu, is het beste nieuwe restaurantconcept van 2012. Dat bleek bij de uitreiking van de "Concept Restaurant Awards" in de Gentse Bijloke.

Met de competitie wil "Leaders Club België" aantonen hoe creatief en inventief de restaurantsector in België is. De zes finalisten voor de wedstrijd voor het beste innovatieve en trendy restaurantconcept waren Cuines 33 (Knokke), Balls & Glory (Gent), Ellis Gourmet Burger (Brussel/Knokke), Hopdog (Brussel), Officina Clandestina (Leuven) en Slagerij Dugardeyn (Roeselare).

Wim Ballieu, die een gehaktballenrevolutie ontketende met ingrediënten zoals kervel-pancetta, witlof-mosterd of appel-geitenkaas, heeft het beste nieuwe restaurantconcept sinds juni 2010 en wint een "gouden palm". Zilver gaat naar Hopdog, dat met tien originele recepten de klassieke hotdog nieuw leven in blies. De derde plaats is voor Ellis Gourmet Burger, dat op zoek gaat naar de beste recepten en burgervarianten.

Naast de uitreiking van de "Concept Restaurant Awards" werd ook nog een "Belgian Hospitality Award" uitgereikt. Die gaat naar de stichters van de natuurlijke fastfoodketen "Exki", omdat ze een bijdrage leverden om de Belgische horeca op de wereldkaart te zetten.

De "Innovation Award" ging naar Food Inspiration magazine. De tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards werden voor de derde keer uitgereikt door Leaders Club België, een professioneel platform van restaurateurs en aanverwante industriële pijlers. De tachtig leden vertegenwoordigen meer dan 600 restaurants. (Belga/RDM)
- Word fan van Knack Weekend Culinair op Facebook -

Balls & Glory, het verfijnde en eigenzinnige "gehaktballenrestaurant" van televisiekok Wim Ballieu, is het beste nieuwe restaurantconcept van 2012. Dat bleek bij de uitreiking van de "Concept Restaurant Awards" in de Gentse Bijloke. Met de competitie wil "Leaders Club België" aantonen hoe creatief en inventief de restaurantsector in België is. De zes finalisten voor de wedstrijd voor het beste innovatieve en trendy restaurantconcept waren Cuines 33 (Knokke), Balls & Glory (Gent), Ellis Gourmet Burger (Brussel/Knokke), Hopdog (Brussel), Officina Clandestina (Leuven) en Slagerij Dugardeyn (Roeselare). Wim Ballieu, die een gehaktballenrevolutie ontketende met ingrediënten zoals kervel-pancetta, witlof-mosterd of appel-geitenkaas, heeft het beste nieuwe restaurantconcept sinds juni 2010 en wint een "gouden palm". Zilver gaat naar Hopdog, dat met tien originele recepten de klassieke hotdog nieuw leven in blies. De derde plaats is voor Ellis Gourmet Burger, dat op zoek gaat naar de beste recepten en burgervarianten. Naast de uitreiking van de "Concept Restaurant Awards" werd ook nog een "Belgian Hospitality Award" uitgereikt. Die gaat naar de stichters van de natuurlijke fastfoodketen "Exki", omdat ze een bijdrage leverden om de Belgische horeca op de wereldkaart te zetten. De "Innovation Award" ging naar Food Inspiration magazine. De tweejaarlijkse Concept Restaurant Awards werden voor de derde keer uitgereikt door Leaders Club België, een professioneel platform van restaurateurs en aanverwante industriële pijlers. De tachtig leden vertegenwoordigen meer dan 600 restaurants. (Belga/RDM) - Word fan van Knack Weekend Culinair op Facebook -