Bakkerij Korst in Leuven: 'Laat ons opnieuw meer graan telen op onze akkers'

13/11/18 om 21:00 - Bijgewerkt op 15/11/18 om 11:36
Uit Knack Weekend van 14/11/18

Linde Decoodt bakt zuurdesembroden in een oude spoorweghal in Leuven. In haar zelfgebouwde bakkerijtje verkoopt ze monumentale tarwebroden, stevige roggebroden en kruidige broden met rozijnen, noten en gepekelde citroen. Door te kiezen voor Belgisch graan maakt ze een statement.

'In Frankrijk werd ik verliefd op een boer uit de Ardèche. Ik besloot te blijven, maar liep wat verloren in het kleine dorpje, tot ik er een oude houtoven ontdekte. In die vergeten oven begon ik zuurdesembroden te bakken. Terug in België besloot ik een klassieke bakkersopleiding te volgen. Omdat ik daar mijn gading niet vond, ben ik naar Berlijn getrokken, waar ik drie jaar in een kleine coöperatieve bakkerij heb gewerkt. Toen Sara...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners