De nationaal vermaarde bakkerij De Knock bestaat sinds 1882. Liefhebbers komen van ver voor het beste natuurbrood, gebakken in met eikenhout gestookte ovens. De Knock is een echt familiebedrijf: vader Edward en zoon Karel bakken, echtgenote en dochter staan in de winkel. Het is zo druk dat er geen koeken meer worden gebakken maar uitsluitend nog broden.

Het zuurdesemdeeg wordt samengesteld uit sterke bloem zonder verbeteraars, water, zout, levende gist en een beetje boter. De broden zijn compact en voelen zwaar aan. Koekebrood, roggebrood, notenbrood, vijgenbrood, abrikozenbrood: het repertoire verandert met de dagen van de week. (PvD)

Bakkerij De Knock: Kortrijksestraat 70, 8020 Oostkamp. 050 82 23 76.

De nationaal vermaarde bakkerij De Knock bestaat sinds 1882. Liefhebbers komen van ver voor het beste natuurbrood, gebakken in met eikenhout gestookte ovens. De Knock is een echt familiebedrijf: vader Edward en zoon Karel bakken, echtgenote en dochter staan in de winkel. Het is zo druk dat er geen koeken meer worden gebakken maar uitsluitend nog broden. Het zuurdesemdeeg wordt samengesteld uit sterke bloem zonder verbeteraars, water, zout, levende gist en een beetje boter. De broden zijn compact en voelen zwaar aan. Koekebrood, roggebrood, notenbrood, vijgenbrood, abrikozenbrood: het repertoire verandert met de dagen van de week. (PvD) Bakkerij De Knock: Kortrijksestraat 70, 8020 Oostkamp. 050 82 23 76.